Verlopen Haal meer uit… de Big Green Egg – EGG(X)PERT workshop
-
Haal meer uit... de Big Green Egg
29/05/2022
11:00 - 14:00
De kamado van Big Green Egg heb je al een tijdje in huis en je wil jouw skills bijschaven en nog meer mogelijkheden ontdekken met en rond dit toestel.
Met chef Hanne (RookPluim) gaan we in deze workshop nog dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de Big Green Egg. Laat je verrassen door de kunsten van deze vrouwelijke vuurmeester.
Met diverse toestellen gaan we verschillende bbq methodes toepassen om zo tot meer verfijnde en creatieve gerechten te komen. Een mooie selectie groenten, vis en vlees ontbreken zeker.
Met Hanne gaan we ook een stapje verder en zorgen voor het mooi dresseren op een bord, want het oog wil ook wat!
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
En hebben we je al verteld dat een workshop bij ons bestaat uit een volledig menu, dranken inbegrepen? Als je dus van plan bent om deel te nemen, zorg er dus maar voor dat je honger hebt om bij te leren en te genieten van alle gerechten.
———————————————
BBQ Academy kan vragen om aan te sluiten bij een andere workshop indien er minder dan 10 personen ingeschreven zijn. In het geval dit niet mogelijk is, heeft de deelnemer recht om zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Workshop Ofyr en Tiger Fire, het nieuwe buitenkoken
-
open vuur
28/05/2022
17:00 - 20:00
De ideale workshop om de vuren letterlijk warm te stoken en in de buitenlucht aan de slag te gaan tijdens deze smakelijke workshop!
Voor deze workshop werkt BBQ Academy samen met The Chameleon Cook, Bavo. Zoals een kameleon zal hij deze workshop kleur geven en de veelzijdigheid van het toestel in al zijn facetten invullen.
Leer het gemak en de veelzijdigheid ontdekken van deze manier van buiten koken tijdens deze interactieve workshop. Groenten, vis en zelfs vlees kan je perfect bereiden op dit toestel in een fractie van tijd. Pannenkoeken, eitjes voor het ontbijt, scampi in een klein sausje, flamberen, direct of indirect grilllen, het kan allemaal. De mogelijkheden van deze toestellen zijn bijna onbeperkt.
Heb je niet altijd veel zin om uren achter de BBQ te staan maar wil je toch genieten van het buiten koken? Dan kan dit wel eens de oplossing zijn voor jou.
Kom het dus snel ontdekken tijdens deze workshop!
En hebben we je al verteld dat een workshop bij ons bestaat uit een volledig menu, dranken inbegrepen? Als je dus van plan bent om deel te nemen, zorg er dus maar voor dat je honger hebt om bij te leren en te genieten van alle gerechten.
———————————————
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Haal meer uit… de kamado – kamaDO en kamaDON’T
-
Haal meer uit... de Kamado
02/06/2022
18:30 - 21:30
De kamado staat op jouw verlanglijstje om aan te kopen als volgende/eerste bbq toestel…
De kamado staat er mooi bij in jouw tuin…
De kamado gebruik je voor worsten, brochettes en een kippenborst…
Twijfel dan niet langer en boek deze workshop. Met chef Patrick gaan we in deze workshop dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de kamado. Tijdens deze workshop werken we op en rond de toestellen van The Bastard. Want een kamado van The Bastard is jouw ideale buitenkeuken…
We tonen de kamado in al zijn aspecten: direct of indirect grillen, hoe de temperatuur regelen, welke accessoires heb ik nodig en welke zijn er leuke extra’s, waar moet ik op letten bij de aankoop van dergelijk toestel, enzovoort. Een heel leerrijke workshop boordevol tips, tricks en weetjes.
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
— NIEUWE RECEPTEN —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Workshop ontdek de plancha en open vuur, het nieuwe buitenkoken
-
plancha
19/05/2022
18:30 - 21:30
De ideale workshop om onze vuren letterlijk warm te stoken en in de buitenlucht aan de slag te gaan tijdens deze smakelijke workshop!
BBQ Academy werkt voor de plancha samen met Ferleon. Ferleon maakt mooie design plancha toestellen en kookpotten uit gerecycleerd gietijzer. Het is daarenboven een 100% Belgisch product waarbij het volledige productieproces zich in België bevindt.
Daarnaast werken we ook met Tiger Fire: de belevingsbarbecue bij uitstek. Mooi open vuur, 360° grillen met een heerlijke houtgeur en -smaak. Ook met dit toestel gaan we aan de slag: hoe maak je het perfecte vuur, hoe moet je dit vuur onderhouden en wat kun je er allemaal mee aanvangen?
De plancha is een heel gekende manier van buiten koken in het Zuiden en bij BBQ Academy brengen we het Zuiden met deze workshop wat dichter naar hier.
Leer het gemak en de veelzijdigheid ontdekken van deze manier van buiten koken tijdens deze interactieve workshop. Vis, groenten en zelfs vlees kan je perfect bereiden op dit toestel in een fractie van tijd. Pannenkoeken, eitjes, scampi in een klein sausje, flamberen, het kan allemaal.
Heb je niet altijd veel zin om uren achter de BBQ te staan maar wil je toch genieten van het buiten koken? Dan kan dit wel eens de oplossing zijn voor jou.
Kom het dus snel ontdekken tijdens deze workshop!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Hanne Pluim – workshop Creatief met Groenten
-
creatief met groenten
06/04/2022
18:30 - 22:00
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met groenten. Say what?
We maken originele gerechten die zelfs echte vleesliefhebbers kunnen overtuigen.
Wij zijn ervan overtuigd dat er niet altijd (zoveel) vlees op de Q moet. Nu jij nog! Daag jezelf (en anderen) uit en boek snel. Met Hanne Pluim achter het vuur zal je zeker niet met honger naar huis gaan en bijkomend nog eens met bakken inspiratie en goesting vertrekken.
———————————————————–
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons dus ook daar moet je even de handen uit de mouwen steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Hanne Pluim – workshop Tapas op de Q – NIEUWE DATUM
-
Tapas op de Q
30/09/2022
18:30 - 21:30
Vanuit het idee dat niet alles in grote porties op de Q moet klaargemaakt worden, bekijken we welke gerechten we net dat tikkeltje anders kunnen maken en verfijnen zodat ze als een tapas kunnen geserveerd worden. Altijd leuk als je gasten hebt en je wil de hele avond door veel verschillende gerechtjes gaan klaarmaken maar eerder in kleinere porties.
En zo gaan we 10 verschillende tapas bereiden
We werken op diverse toestellen om te tonen dat deze gerechten op elk toestel mogelijk zijn.
Uiteraard krijg je de nodige weetjes mee van Hanne Pluim zodat dit alles ook thuis nog eenvoudig te herhalen is om je vrienden of familie te verrassen!
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons dus ook daar moet je even de handen uit de mouwen steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Hanne Pluim – workshop start to BBQ
-
Hanne Pluim - start to bbq
13/03/2022
11:00 - 14:30
Voor diegene die de eerste workshop Start2BBQ met Hanne gemist hebben, hier is een nieuwe kans!!
En voor het eerst op een zondag. Geen tijd in de week? Dan komt het misschien beter uit op een zondag?
Welke soorten barbecues zijn er en wat zijn de verschillen? Ontdek welke barbecue het best bij jou past.
Heb je al een barbecue, maar weet je niet goed hoe je ermee moet werken? Wij leren je de basisprincipes.
Aan de hand van eenvoudige recepten, tover je heerlijke barbecue gerechten op tafel.
Samen met Hanne Pluim ga je op ontdekking tijdens deze smakelijke en leerrijke avond.
Soorten barbecues die aan bod komen: keramische barbecue (kamado), pellet barbecue, plancha en offset smoker.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Hanne Pluim – workshop start to BBQ
-
Hanne Pluim - start to bbq
25/11/2021
18:30 - 21:30
Voor diegene die de eerste workshop Start2BBQ met Hanne gemist hebben, hier is een nieuwe kans!!
Welke soorten barbecues zijn er en wat zijn de verschillen? Ontdek welke barbecue het best bij jou past.
Heb je al een barbecue, maar weet je niet goed hoe je ermee moet werken? Wij leren je de basisprincipes.
Aan de hand van eenvoudige recepten, tover je heerlijke barbecue gerechten op tafel.
Samen met Hanne Pluim ga je op ontdekking tijdens deze smakelijke en leerrijke avond.
Soorten barbecues die aan bod komen: keramische barbecue (kamado), pellet barbecue, plancha en offset smoker.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop – ontdek het Ofyr en Ferleon assortiment
-
Ofyr en Ferleon
22/10/2021
18:30 - 21:30
Heb je onlangs een Ofyr aangekocht omdat je het vlammenspel zo mooi vond? Of heb je ooit zo’n toestel aangekocht omdat het jou eenvoudig leek om mee te werken en creatief mee aan de slag te gaan? Of heb je de aankoop van een Ofyr in gedachten maar twijfel je nog of dit wel iets voor jou is?
Net hetzelfde verhaal rond de Ferleon plancha: een prachtig ontworpen toestel van Belgische makelij maar wat kan je er nu precies mee? Is het iets dat past in jouw outdoor kookbeleving? Of heb je het al thuis staan maar wil je er meer mee kunnen doen ? Wist je dat Ferleon ook een reeks mooie kookpotten heeft die op zowel de plancha als de Ofyr kunnen gebruikt worden?
Wel, al deze vragen gaan wij voor jullie beantwoorden tijdens deze interactieve workshop! Voor Steenhouwerij Matthys, bij Hilde en Stijn, zal chef Patrick van de BBQ Academy samen met jullie aan de slag gaan op en rond de toestellen. De deelnemers bereiden samen met de chef enkele hapjes voor, gevolgd door een voor- en hoofdgerecht en afsluiten doen we uiteraard met een dessert. Jullie krijgen van Patrick de nodige tips & tricks, de do’s en don’ts voor beide toestellen.
We stoken de vuren op/leggen de vuren aan en gaan samen aan de slag voor deze smakelijke workshop!
En hebben jullie nadien de ‘goesting’ om een toestel aan te kopen, zijn Hilde en Stijn er om jullie met het juiste advies te helpen.
—————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Hanne Pluim – workshop start to BBQ
-
Hanne Pluim - start to bbq
13/10/2021
18:30 - 21:30
Welke soorten barbecues zijn er en wat zijn de verschillen? Ontdek welke barbecue het best bij jou past.
Heb je al een barbecue, maar weet je niet goed hoe je ermee moet werken? Wij leren je de basisprincipes.
Aan de hand van eenvoudige recepten, tover je heerlijke barbecue gerechten op tafel.
Samen met Hanne Pluim ga je op ontdekking tijdens deze smakelijke en leerrijke avond.
Soorten barbecues die aan bod komen: keramische barbecue (kamado), pellet barbecue, plancha en offset smoker.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
Adres