Best of… de mediterraanse keuken op de Q
Heb je ook al zitten wegdromen bij de kooktrips van Sergio Herman en zijn gasten?
Geniet je ook van de ongedwongen stijl van Jamie Oliver en zijn kookkunsten?
Heb je al gehoord van Ottolenghi maar weet je niet wat of wie dat exact is?
Spreekt het warme zuiden je enorm aan als het op eten en zijn smaken aankomt?
Wel, dan is deze workshop perfect voor je! Chef Patrick gaat aan de slag met het beste van de Mediterraanse keuken. Denk hierbij aan vis en verse groenten maar ook vlees krijgt zijn plaats in de recepten. Alles gaan we vertalen op de diverse BBQ toestellen die we zullen gebruiken.
Zin gekregen in een streepje zon op je bord terwijl we het vuur aanwakkeren op onze grills? Schrijf je dan snel in om erbij te zijn.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Vis op de Q
We gaan terug een Q workshop organiseren met wat de zee ons te bieden heeft…
Het is en blijft een uitdaging om vis perfect te bereiden op de BBQ. Iedereen heeft zich wel al eens gewaagd aan de traditionele papillotten maar daar blijft het meestal ook bij.
Tijdens deze cursus gaan we samen met chef Patrick nog een stapje verder in dit verhaal. Vis in de vorm van kleine gerechtjes in plaats van die bombastische borden. Welke side dishes en sauzen passen goed bij vis.
Kortom, een veelzijdige cursus die voor iedereen toegankelijk is.
Let op: BBQ Academy streeft ernaar om altijd met dagverse ingrediënten te werken. Door de sterk schommelende prijs van vis en de aanvoer kunnen we pas het moment zelf beslissen over welke soorten we kunnen geven. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk met onze mooie Noordzeevis aan de slag waarbij ook de bijvangst belangrijk is.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Lam op de Q
We gaan stilaan richting Pasen en wat staat er dan meestal traditioneel op het menu? Jawel, lamsvlees.
De ideale voorbereiding in aanloop van deze periode met onze workshop.
We bereiden diverse onderdelen van het lam en gebruiken hiervoor verschillende methodes. Uiteraard combineren we dat op verschillende toestellen om je alle mogelijkheden te tonen.
We vergeten uiteraard niet om er een aantal smakelijke side dishes rond te creëren om het geheel af te werken.
Laat je verrassen door Patrick tijdens deze speciale workshop rond lam.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Let op: dit is geen actieve workshop. Rik en Patrick geven heel wat uitleg tijdens dit evenement en jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen, alles live te volgen en uiteraard op te eten.
En omdat het geen actieve workshop is moeten jullie in dit geval zelfs de afwas niet doen…. maximaal genieten en leren dus!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Samen rond de winter bbq… Kerstgerechten
Kerst, tijd voor feest, lekker eten en drinken. Dat samen met vrienden en familie.
Maar… wat zullen we dit jaar gaan klaarmaken? De vraag die komt opdoemen en zorgt voor een lichte vorm van hyperventilatie, een lichte dwang om eindeloos te gaan zoeken op internet naar het perfecte menu.
STOP!
De Chameleon Cook, Bavo, zorgt voor de oplossing door samen met jullie in technicolor een menu te bereiden op de bbq. Jawel… buiten dus! Waarom ook niet? Heerlijk rond het warme houtgestookte vuur terwijl in de kamado een Dutch oven staat te pruttelen met heerlijke soep en een stukje vlees ligt te garen op de pelletgrill. Van de koude trekken we ons niet aan, integendeel. Net het ideale moment om te bewijzen dat bbq’en zonder zon ook leuk, creatief en vooral smakelijk kan zijn.
Laat je inspireren door Bavo en zorg voor de verrassing thuis, bij vrienden of familie met dit funky en kleurrijke feest/bbq menu.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Wild Smoking… smoke like it’s hot
Waar rook is, is vuur… maar niet deze keer.
Samen met onze Chameleon chef, Bavo, gaan jullie nog dieper in op de materie rond roken.
In deze workshop gaan we dieper in op alles met wild en groenten. Perfect voor de tijd van het jaar.
Warm roken, koud roken en pekelen in technicolor. Met de Chameleon Cook weet je (nog) niet wat je allemaal wel kan/mag/durft roken.
Creativiteit zit in zijn genen en dat laat hij ook uitstralen tijdens deze workshop. Verwacht je niet aan de pure basis maar een resem nieuwe mogelijkheden die je nadien thuis zelf eenvoudig kan namaken aan de hand van de recepten.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Workshop met Hanne Pluim – van de zee op de grill
De feestdagen komen dichterbij en dan mag het al wat meer zijn dan gewoonlijk.
Deze keer zoekt Hanne haar inspiratie in wat de zee ons te bieden heeft. Denk daarbij aan verse Noordzeevis, zeevruchten en schaaldieren.
In het water leeft zo’n diversiteit maar we durven soms niet omdat het ons aan inspiratie ontbreekt of omdat we niet echt durven om iets nieuw te proberen. Wel, net die drempel wil Hanne voor jullie wegnemen en tonen dat vis bereiden niet moeilijk hoeft te zijn en op diverse bbq toestellen een mooi en vooral smakelijk resultaat kan geven.
Smakelijke en leerrijke gerechten in overvloed zoals we het gewoon zijn tijdens de workshops van Hanne!
Niet aarzelen en snel inschrijven is de boodschap.
Tot dan!
Vis op de Q – deel 2
We gaan verder in deze smakelijk reeks met wat de zee ons te bieden heeft…
Het is en blijft een uitdaging om vis perfect te bereiden op de BBQ. Iedereen heeft zich wel al eens gewaagd aan de traditionele papillotten maar daar blijft het meestal ook bij.
Tijdens deze cursus gaan we samen met chef Patrick nog een stapje verder in dit verhaal. Vis in de vorm van kleine gerechtjes in plaats van die bombastische borden. Welke side dishes en sauzen passen goed bij vis.
Kortom, een veelzijdige (vervolg)cursus die voor iedereen toegankelijk is en wie weet ook zorgt voor wat inspiratie voor de feestdagen.
Let op: BBQ Academy streeft ernaar om altijd met dagverse ingrediënten te werken. Door de sterk schommelende prijs van vis en de aanvoer kunnen we pas het moment zelf beslissen over welke soorten we kunnen geven. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk met onze mooie Noordzeevis aan de slag waarbij ook de bijvangst belangrijk is.
— DEEL 2 kan ook perfect als instap gevolgd worden —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Hanne Pluim – workshop Beer & BBQ
Barbecue is een perfecte match met bier.
In deze workshop maken we een viergangenmenu met passende bieren. Bij elk bier krijg je een uitgebreide uitleg.
Uiteraard gaan jullie, zoals steeds, zoveel mogelijk zelf aan de slag met de voorbereiding en bereiding rond verschillende toestellen. Bier is 1 van de hoofdingrediënten maar uiteraard komen jullie ook om bij te leren rond bbq’en… en met Hanne Pluim achter het vuur is dat al zeker een perfect match!
Voor deze workshop werken we samen met die coole gasten van PremiumBBQ.be. Zij zorgen ook voor een leuke extra… Kom je met de auto? Geen probleem, we degusteren de bieren en na de workshop krijg je een bierpakketje van PremiumBBQ.be mee naar huis om alle bieren achteraf nog eens uitgebreid te proeven.
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Hanne Pluim – workshop De Perfecte Steak
Voor de eerste keer organiseren we samen met Hanne Pluim en Atelier Francois deze aantrekkelijke, smakelijke en leerrijke workshop.
We bereiden 5 verschillende soorten steak van verschillende delen van het rund en verschillende rassen. Voor deze workshop werken we met vlees van de allerbeste kwaliteit, we gaan aan de slag met producten van Atelier François. Om de steaks te bereiden maken we gebruik van verschillende technieken en werken we dus op verschillende toestellen. Vlees, techniek en toestellen in 1 workshop… volop leren dus!
Bij al dat vlees horen natuurlijk ook originele side-dishes, die we samen met jullie op de barbecue bereiden.
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Vis op de Q – in ‘t Westvloams…
We gaan verder in deze smakelijk reeks met wat de zee ons te bieden heeft… maar doen dit op een locatie in West-Vlaanderen…
Het is en blijft een uitdaging om vis perfect te bereiden op de BBQ. Iedereen heeft zich wel al eens gewaagd aan de traditionele papillotten maar daar blijft het meestal ook bij.
Tijdens deze cursus gaan we samen met chef Patrick nog een stapje verder in dit verhaal. Vis in de vorm van kleine gerechtjes in plaats van die bombastische borden. Welke side dishes en sauzen passen goed bij vis.
Kortom, een veelzijdige (vervolg)cursus die voor iedereen toegankelijk is en wie weet ook zorgt voor wat inspiratie voor de feestdagen.
Let op: BBQ Academy streeft ernaar om altijd met dagverse ingrediënten te werken. Door de sterk schommelende prijs van vis en de aanvoer kunnen we pas het moment zelf beslissen over welke soorten we kunnen geven. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk met onze mooie Noordzeevis aan de slag waarbij ook de bijvangst belangrijk is.
— DEEL 2 kan ook perfect als instap gevolgd worden —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.