Verlopen LENTE op de BBQ – 27 APRIL 2016 – 19u tot 22u
-
27/04/2016
19:00 - 22:00
LENTE op de barbecue: diverse seizoensgerechten met witte en groene asperges (en andere lentegroenten)
gecombineerd met o.a. lamsvlees en zeewolf.
We werken in groepjes samen om alles voor te bereiden, daarna gaan we meteen aan de slag
op de Boretti gasbarbecue, de kamado (Saffire en Monolith) en de mobiele Oklahoma smoker.
Zo ontdekken we de verschillen tussen de verschillende bereidingswijzen: direct en indirect, op gas, houtskool
en houtgestookt, we ontdekken wat snel gegrild dient te worden en welk gerecht eerder vraagt om ‘low-and-slow’.
Maar bovenal genieten we van een gezellig avondje samen met beginnende of meer ervaren barbecueliefhebbers,
we genieten van lekkere gerechten, de koelkast met (fris)drank staat binnen handbereik en we gaan naar huis
met een overzichtelijke handleiding om alles thuis zelf uit te proberen.
Onze pop-up-locatie bevindt zich in de reuze BBQ-tent op de parking van het tuinmeubel-, buitenkeuken-, barbecue-
en loungeparadijs Teakpoint te Zwalm
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresUitverkocht TAPAS op de BBQ – 18 MEI 2016 – 19u tot 22u
-
18/05/2016
19:00 - 22:00
TAPAS op de barbecue: dit keer bereiden we een waaier aan kleinere gerechtjes, o.a. MOINK Balls,
gevulde paddenstoelen, mini bruschetta’s, in combinatie met kleurrijke groenteslaatjes, ideaal voor een BBQ-buffet.
We werken in groepjes samen om alles voor te bereiden, daarna gaan we meteen aan de slag
op de Boretti gasbarbecue, de kamado (Saffire en Monolith) en de mobiele Oklahoma smoker.
Zo ontdekken we de verschillen tussen de verschillende bereidingswijzen: direct en indirect, op gas, houtskool
en houtgestookt, we ontdekken wat snel gegrild dient te worden en welk gerecht eerder vraagt om ‘low-and-slow’.
Maar bovenal genieten we van een gezellig avondje samen met beginnende of meer ervaren barbecueliefhebbers,
we genieten van lekkere gerechten, de koelkast met (fris)drank staat binnen handbereik en we gaan naar huis
met een overzichtelijke handleiding om alles thuis zelf uit te proberen.
Onze pop-up-locatie bevindt zich in de reuze BBQ-tent op de parking van het tuinmeubel-, buitenkeuken-, barbecue-
en loungeparadijs Teakpoint te Zwalm.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen ZOMER op de BBQ – 15 JUNI 2016 – 19u tot 22u
-
15/06/2016
19:00 - 22:00
We voelen de vakantiekriebels al…
ZOMER op barbecue: we laten ons inspireren door een aantal klassiekers uit de Franse, Italiaanse, Spaanse
en Griekse keuken, waar we een BBQ-variant van maken. Er kan veel méér dan je soms vermoedt:
pizza’s, clafoutis, tortilla’s, souvlaki, gemista… al dat lekkers kan (natuurlijk) ook op de barbecue.
We werken in groepjes samen om alles voor te bereiden, daarna gaan we meteen aan de slag
op de Boretti gasbarbecue, de kamado (Saffire en Monolith) en de mobiele Oklahoma smoker.
Zo ontdekken we de verschillen tussen de verschillende bereidingswijzen: direct en indirect, op gas, houtskool
en houtgestookt, we ontdekken wat snel gegrild dient te worden en welk gerecht eerder vraagt om ‘low-and-slow’.
Maar bovenal genieten we van een gezellig avondje samen met beginnende of meer ervaren barbecueliefhebbers,
we genieten van lekkere gerechten, de koelkast met (fris)drank staat binnen handbereik en we gaan naar huis
met een overzichtelijke handleiding om alles thuis zelf uit te proberen.
Onze pop-up-locatie bevindt zich in de reuze BBQ-tent op de parking van het tuinmeubel-, buitenkeuken-, barbecue-
en loungeparadijs Teakpoint te Zwalm.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen BELGIË op de BBQ – 20 JULI 2016 – 19u tot 22u
-
20/07/2016
19:00 - 22:00
BELGIË boven… we werken vanavond alleen maar met Belgische producten, die we met plezier
het vuur aan de schenen zullen leggen. Het beste varkensvlees, wit-blauw rundsvlees, Noordzeevis,
smakelijk gecombineerd met dagverse groenten van Belgische bodem.
En we verrassen met een héél ongewoon (en typisch Belgisch) dessert op de barbecue…
We werken in groepjes samen om alles voor te bereiden, daarna gaan we meteen aan de slag
op de Boretti gasbarbecue, de kamado (Saffire en Monolith) en de mobiele Oklahoma smoker.
Zo ontdekken we de verschillen tussen de verschillende bereidingswijzen: direct en indirect, op gas, houtskool
en houtgestookt, we ontdekken wat snel gegrild dient te worden en welk gerecht eerder vraagt om ‘low-and-slow’.
Maar bovenal genieten we van een gezellig avondje samen met beginnende of meer ervaren barbecueliefhebbers,
we genieten van lekkere gerechten, de koelkast met (fris)drank staat binnen handbereik en we gaan naar huis
met een overzichtelijke handleiding om alles thuis zelf uit te proberen.
Onze pop-up-locatie bevindt zich in de reuze BBQ-tent op de parking van het tuinmeubel-, buitenkeuken-, barbecue-
en loungeparadijs Teakpoint te Zwalm.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen Thema – Werken op de Kamado
-
24/08/2016
19:00 - 22:00
We gaan werken op de Primo, op de Monolith, op de Saffire…
Een woordje technische uitleg over ontstaan en werking van een ‘kamado’,
daarna gaan we meteen aan de slag! We ontdekken drie manieren van ‘koken’ op deze toestellen:
direct grillen, indirect ‘low-and-slow’ garen én rechtstreeks bakken op de pizzasteen.
Op het menu staan o.a. verse pizza’s & focaccia, kort gegrilde rundsfilet, zuiderse lams-kofta op spiesjes,
visbrochette met kokos & koriander, kalkoenfilet met honingmosterdsaus… alles natuurlijk voorzien van diverse bijgerechtjes!
Ook aan een lekker zomers nagerecht van de kamado wordt gedacht…
Vlug inschrijven is de boodschap want volzet = volzet.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen Lente op de BBQ
-
LenteBBQ
14/04/2017
19:00 - 22:30
Deze POP UP BBQ ACADEMY vindt plaats in samenwerking met BBQchef Luc Sierens & Teakpoint.
Met verse lenteproducten maken we enkele verrassende hapjes, we creëren een leuk
visvoorgerecht én een hoofdgerecht met vlees, in combinatie met diverse groenten die we
ook grillen en wokken. Ook het dessert krijgt een onmiskenbare barbecue-touch.
We gaan aan de slag op diverse toestellen: kamado, Boretti-gasbarbecue, Ofyr en Oklahoma.
De workshop richt zich naar beginnende én meer ervaren BBQ-liefhebbers, die hun eigen toestel
optimaal willen leren gebruiken, en tot beginnende talenten, die deze avond vooral ‘tips & tricks’
willen sprokkelen, om van elke barbecue thuis of bij vrienden een culinair feest te maken.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen Foodpairing op de BBQ
-
Foodpairing
26/05/2017
19:00 - 22:30
Deze POP UP BBQ ACADEMY vindt plaats in samenwerking met BBQchef Luc Sierens & Teakpoint.
Leren combineren, dat is het opzet van deze workshop!!
Al te vaak blijven we vastzitten in ‘wat we gewoon zijn’… we leren eens buiten de lijntjes kleuren,
verrassende nieuwe marinades, ongewone vlees-viscombinaties (Surf & Turf), onbekende bijgerechten…
het komt allemaal volop aan bod in deze sessie!
We gaan zoals steeds aan de slag op diverse toestellen: kamado, Boretti-gasbarbecue, Ofyr en Oklahoma.
De workshop richt zich naar beginnende én meer ervaren BBQ-liefhebbers, die hun eigen toestel
optimaal willen leren gebruiken, en tot beginnende talenten, die deze avond vooral ‘tips & tricks’
willen sprokkelen, om van elke barbecue thuis of bij vrienden een culinair feest te maken.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresUitverkocht Tapas & fingerfood
-
Taps & Fingerfood
30/06/2017
19:00 - 22:30
Deze POP UP BBQ ACADEMY vindt plaats in samenwerking met BBQchef Luc Sierens & Teakpoint.
Bij het begin van de zomer, gaan we samen aan de slag en ontdekken we minder gekende barbecuegerechten
uit dichtbij én veraf gelegen vakantiebestemmingen! We houden het deze avond bij kleine(re) gerechtjes,
die ideaal zijn voor een tuinfeest of een gezellig samenzijn op een zonnig terras. Tapas & fingerfood,
het kan allemaal ook perfect op de barbecue!
We gaan zoals steeds aan de slag op diverse toestellen: kamado, Boretti-gasbarbecue, Ofyr en Oklahoma.
De workshop richt zich naar beginnende én meer ervaren BBQ-liefhebbers, die hun eigen toestel
optimaal willen leren gebruiken, en tot beginnende talenten, die deze avond vooral ‘tips & tricks’
willen sprokkelen, om van elke barbecue thuis of bij vrienden een culinair feest te maken.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen Indian Summer BBQ
-
Indian Summer BBQ
25/08/2017
19:00 - 22:30
Deze POP UP BBQ ACADEMY vindt plaats in samenwerking met BBQchef Luc Sierens & Teakpoint.
Op het einde van de zomervakantie, stoken we het vuur graag op voor een heel bijzondere workshop:
we laten jullie kennismaken met de echte Amerikaanse barbecuegerechten: pulled pork, brisket, Texas ribs, beercan-chicken,
gecombineerd met verrassende sausjes die je makkelijk zelf kan maken én met typisch Amerikaanse
side-dishes. Je hoeft niet naar de USA te vliegen voor deze ‘Real American Taste’… Zwalm is the place to be!!
We gaan zoals steeds aan de slag op diverse toestellen: kamado, Boretti-gasbarbecue, Ofyr en uiteraard Oklahoma.
De workshop richt zich naar beginnende én meer ervaren BBQ-liefhebbers, die hun eigen toestel
optimaal willen leren gebruiken, en tot beginnende talenten, die deze avond vooral ‘tips & tricks’
willen sprokkelen, om van elke barbecue thuis of bij vrienden een culinair feest te maken.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
AdresVerlopen THEMA – werken op de Kamado
-
Werken op de Kamado
08/09/2017
19:00 - 22:30
We gaan werken op de Primo, op de Monolith, op de Saffire…
Een woordje technische uitleg over ontstaan en werking van een ‘kamado’,
daarna gaan we meteen aan de slag! We ontdekken drie manieren van ‘koken’ op deze toestellen:
direct grillen, indirect ‘low-and-slow’ garen én rechtstreeks bakken op de pizzasteen.
Het menu zijn we momenteel aan het opstellen maar denk hierbij aan lekkere tapas, een hoofdgerecht en we vergeten uiteraard een dessert niet…
Vlug inschrijven is de boodschap want volzet = volzet.
locatie BBQ Academy POP-UP @ Teakpoint
Telefoon locatie 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://www.teakpoint.be/
Adres- 1
- 2