-
Black Angus
15/10/2020
18:30 - 21:30
Gustor Meatboutique is een verhaal waar het draait rond smaak. Rik Debouver, oprichter van Gustor, leert ons tijdens deze proeverij/demo dat het ras louter het potentieel bepaalt.
Hoe dit potentieel benut wordt, is afhankelijk van het terroir, de voeding, enzovoort. Zo heeft het volgens Rik dus weinig zin om te zeggen dat een Simmenthal beter is dan een Holstein. Want noch Simmenthal, noch Holstein zijn namelijk een garantie op kwaliteit.
Dan vraag je jezelf nu waarschijnlijk wel af hoe het terroir en de kweekwijze die smaak en kwaliteit dan wel bepalen?
Wel, dat toont Rik, met assistentie van onze chef, Patrick, vandaag door verschillende origines van 1 ras voor te stellen. Vandaag gaan we dieper in op het meest verspreide ras ter wereld, namelijk Black Angus.
We maken een wereldreis waarbij we starten in Ierland over Australië, USA, Nieuw-Zeeland en jawel, zelfs in België houden we halt.
We starten met een carpaccio om daarna malse short ribs USA Style te verorberen.
Als de magen wat gevuld zijn, gaan we over tot een echte blindproeverij: de soorten ontdekken door de geur, textuur en vooral de smaak!
- We koppelen eerst de Ierse Black Angus Rib Eye aan een Australische: wat is het verschil tussen gras- en graan gevoederd en ontdek je het smaakverschil?
- Proef je het verschil tussen de beroemde USDA Prime van USA origine en de Ocean Beef uit Nieuw-Zeeland?
- Tot slot houden we halt bij gerijpt vlees: Ierse gerijpte Black Angus versus de Black Angus Grand Cru
Een unieke kans om op een andere manier Black Angus te ontdekken en voortaan met kennis een stuk van dit heerlijke vlees online te bestellen bij Gustor meatboutique.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Let op: dit is geen actieve workshop. Rik en Patrick geven heel wat uitleg tijdens dit evenement en jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen, alles live te volgen en uiteraard op te eten.
En omdat het geen actieve workshop is moeten jullie in dit geval zelfs de afwas niet doen…. maximaal genieten en leren dus!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
Adres