-
Travel Through Food - Frankrijk
08/07/2020
18:30 - 22:00
Als wij deze zomer de wijde wereld niet kunnen verkennen, hoe brengen we dan die wereld tot bij ons?
Simpel… Workshops met wereldgerechten. Door hun typische smaken, aroma’s en geuren waan je je even daar ter plaatse. En kan je later hetzelfde doen voor je gezin, familie of vrienden.
Doorheen afzonderlijk te boeken workshops nemen we je mee op deze culinaire wereldreis.
Deze reeks trappen we af in Europa. We reizen doorheen Frankrijk (1), Italië (2) en Spanje (3). Telkens met de bijhorende wijnen. Logisch als de kok ook wijnkenner is!
Deze workshops bestaan uit een uitgebreid degustatiemenu. Zoals gewoonlijk… geen lege magen bij ons. En tijdens elke workshop proeven we ook 4 bijpassende lokale wijnen.
Een unieke reeks maar bovenal een smakelijk ervaring en kennismaking met de lokale eetcultuur. Het menu (of gelijkwaardig) vind je hieronder:
Le Plat du Jour :
- Trio de canapés
- Carpaccio de coquilles
- Marmite de moules au fenouil, pastis et citron
- Salade Niçoise au thon frais
- Mi-cuit de saumon, sauce dijonnaise
- L’Onglet de boeuf et ratatouille
- Camenbert au four, chutney de figue
- Crèpes suzettes à la façon d’Escoffier
- Deze workshop is iets anders dan de andere: de deelnemers helpen mee met de voorbereiding en de chef doet de rest.
- Deze workshop bevat een luxe menu en we zorgen tevens voor een zeer uitgebreide syllabus met veel interessante (extra) recepten en culinaire info.
- Alle waters, frisdranken en bier inbegrepen.
- Het aantal deelnemers is door de huidige Covid-19 maatregelen beperkt tot 10 personen.
- Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker en handschoenen tijdens het werken met eten. Deze zijn tegen kostprijs ook ter plaatse aan te kopen.
- Uitzonderlijk doen we zelf de afwas.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
Adres