
-
kruiden en BBQ
27/09/2018
18:00 - 22:00
Fiston – Le Bon Compagnon en BBQ Academy slaan de handen in elkaar voor deze exclusieve workshop! De familie Claus, bekend van kruiden Claus, zorgt voor een originele rondleiding op hun kruidenkwekerij en daarna gaan jullie aan de slag met de chef van BBQ Academy en diverse kruiden op de BBQ.
Wat mag je verwachten van deze verrassende avond?
Een stukje historiek; een unieke kwekerij, gepassioneerd door kruiden sinds 1900; 4 generaties; een verhaal van vader op zoon…
Een wandeling in en rond de kwekerij; welke symboliek herbergen de klassieke kruiden – leuke weetjes over het gebruik/de toepassingen; vroeger en nu.
De eetbare tuin in al zijn facetten; verrassende vergeten groenten, zeldzame aardbeirassen, eetbare bloemen (Kruiden Claus teelt meer dan 300 verschillende eetbare planten);
Toelichting bij enkele bijzondere gewassen; Welke zijn de favoriete kruiden van de Belgische topchefs – Hoe teel je zilte kruiden – zijn alle bloemen eetbaar?
Tips & Tricks bij het kweken van kruiden – een aanzet tot ‘Start to ‘kruiden kweken’’.
Gebruik van verse kruiden en vergeten groenten op de BBQ.
Smaak geven aan BBQ gerechten met verse kruiden.
Kruiden in marinades.
Opgelet: deze workshop gaat door op de terreinen van kruiden Claus in Kruishoutem.
Wens je deze verrassende en exclusieve workshop mee te maken, schrijf je dan snel in want we laten maar een beperkt aantal deelnemers toe om de interactiviteit te kunnen garanderen.