A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Geannuleerd THEMA – werken op de kamado
-
Werken op de Kamado
05/04/2018
18:30 - 21:30
We gaan werken op de Grill Guru en The Bastard. De producten van Axtschlag en Grate Goods worden ook volop ingezet tijdens deze sessie omdat ze perfect passen bij deze beleving.
Een woordje technische uitleg over ontstaan en werking van een ‘kamado’, daarna gaan we meteen aan de slag!
Onder leiding van onze chef, Rachid, ontdekken we op een actieve manier drie manieren van ‘koken’ op deze toestellen:
direct grillen, indirect ‘low-and-slow’ garen én rechtstreeks bakken op de pizzasteen.
Wij streven ernaar om steeds met dagverse en seizoensgebonden producten te werken. We zijn dus het menu momenteel aan het opstellen maar denk hierbij aan lekkere tapas, een hoofdgerecht en we vergeten uiteraard een dessert niet…
Na de sessie krijg je gratis 1 flesje Grate Goods van 275ml aangeboden door de BBQ Academy. Zo kan je thuis verder genieten van deze unieke sauzen.
Vlug inschrijven is de boodschap want volzet = volzet.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Veggie op de BBQ
-
workshop veggie op de BBQ
24/05/2018
18:30 - 21:30
Vegetariërs die al te vaak naar huis gingen na een barbecue met een buik vol sla (en met een beetje geluk een tomaatje) … het is helaas een veel gehoord verhaal.
Wij van de BBQ Academy willen hierop inspelen en hebben speciaal hiervoor een veggie workshop ontwikkeld. Leer alles over ‘gezond op de BBQ’. Deze workshop gaat verder dan de voorverpakte verggieburger of de traditionele gegrilde aubergine. Chef Rachid leert je de wondere wereld van het vegetarisch grillen ontdekken.
Deze workshop is er zowel voor de vegetariër als voor carnivoor die zijn volgende bbq festijn wil pimpen met groenten op de grill !
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresGeannuleerd Vurige Valentijn
-
Vurige Valentijn - BBQ workshop en diner
16/02/2018
18:00 - 22:00
De liefde van de man gaat door de maag is een bekend gezegde… maar ze krijgen tijdens deze actieve, culinaire workshop de kans om hun wederhelft eens lekker te verwennen op deze speciale dag terwijl ze zelf de nodige tips & tricks, do’s en dont’s meekrijgen.
Chef Luc neemt de ene helft onder zijn hoede om hen aan het werk te zetten aan de diverse bbq toestellen terwijl de andere helft van de groep van op afstand kan volgen of binnen lekker kan genieten van een aperitief. Wat jullie krijgen blijft een verrassing maar chef Luc zorgt gegarandeerd voor een liefdevol menu met dagverse en seizoensgebonden ingrediënten.
We starten de avond met wat smaakvolle tapas van de bbq. Daarna schuiven de koppels aan tafel om te genieten van een voorgerecht en een hoofdgerecht. Uiteraard sluiten we de avond niet af zonder een zeemzoet dessert.
Deze avond staat garant voor passie, liefde en uiteraard lekker eten van de bbq.
Schrijf je snel in en verras je geliefde met deze originele valentijnsavond (enkel dus in te schrijven per 2 personen…)
Maximum 10 koppels kunnen genieten van deze exclusieve avond.
PS: een bepaalde allergie, laat het ons dan gerust weten en wij passen ons graag aan !
Uitverkocht Lente BBQ
-
Lente BBQ
17/04/2018
18:30 - 22:00
De lente breekt aan, tijd om de BBQ terug van onder het stof te halen en een zak houtskool te gaan kopen !
Onder begeleiding van chef Koen Maes (Q Lovin’ Criminals BBQ Team) gaan jullie zelf aan de slag en bereiden jullie samen 6 gerechten die de goesting voor het BBQ’en moeten aanwakkeren.
Het menu blijft nog een verrassing maar zal zeker niet ontgoochelen…
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Basis BBQ – vlees en vis
-
Basis BBQ
20/03/2018
18:30 - 22:00
Leer op een interactieve manier eenvoudige en smaakvolle vlees- en visgerechten bereiden op diverse toestellen. Een ideale workshop voor de beginnende BBQ’er. Met een goede basis aan ingrediënten lijkt BBQ’en na deze workshop kinderspel…
Succes verzekert op uw volgende feest!
Workshop onder begeleiding van Koen Maes (Q Lovin’ Criminals BBQ Team).
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Basis BBQ
-
Basis BBQ
06/03/2018
18:30 - 22:00
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht werken met de Ofyr
-
werken met de Ofyr @ Dupont Kookboetiek
09/11/2017
18:30 - 21:30
Het concept van OFYR is momenteel hip.
Het is hét nieuwe buitenkoken op een kegelvormige vuurschaal met een platte rand die gebruikt wordt als plancha. De vuurhaard ligt in het midden waardoor de warmte op de platte rand in verschillende zones verdeeld wordt. Koken op een OFYR is spelen met smaken, warmte, kruiden… maar vooral ook supergezellig!
Ontdek alle mogelijkheden van de OFYR bbq tijdens deze 3 uur durende workshop, die BBQ Academy organiseert voor Dupont Kookboetiek op hun locatie.
Tijdens deze actieve workshop gaan we samen aan de slag om heerlijke gerechten te bereiden op de OFYR bbq’s onder begeleiding van onze bbq chef Luc Sierens.
Alles komt aan bod: voorgerechten, heerlijke desserts van de OFYR en natuurlijk veel vlees, kip en vis.
Proeven van de heerlijke gerechten doen we doorlopend en behalve dat het inspirerend en informatief zal worden, streven we tevens naar een gezellige avond samen.
Doelgroep:
– BBQ liefhebber
– OFYR eigenaar of toekomstige eigenaar
locatie BBQ Academy POP UP @ Dupont Kookboetiek
Adres
Geannuleerd THEMA – werken op de Kamado
-
Werken op de Kamado
16/11/2017
19:00 - 22:30
We gaan werken op de Monolith en op de Big Green Egg
Een woordje technische uitleg over ontstaan en werking van een ‘kamado’, daarna gaan we meteen aan de slag!
Onder leiding van onze chef, Luc Sierens, ontdekken we op een actieve manier drie manieren van ‘koken’ op deze toestellen:
direct grillen, indirect ‘low-and-slow’ garen én rechtstreeks bakken op de pizzasteen.
Wij streven ernaar om steeds met dagverse en seizoensgebonden producten te werken. We zijn dus het menu momenteel aan het opstellen maar denk hierbij aan lekkere tapas, een hoofdgerecht en we vergeten uiteraard een dessert niet…
Vlug inschrijven is de boodschap want volzet = volzet.
Uitverkocht Eindejaars BBQ met een sterretje
-
eindejaars BBQ
05/12/2017
19:00 - 22:00
Tom De Jaeger is sinds het weekend van 17 september onze nieuwe Belgische Kampioen BBQ in de categorie vis, rund en varken. Daarmee wil Tom graag uitpakken tijdens deze culinaire BBQ workshop, eindejaars BBQ met een sterretje!
Kom proeven en genieten tijdens deze culinaire BBQ reis die Tom voor jou zal organiseren en sta samen mee achter het vuur van diverse BBQ toestellen.
Zoals gewoonlijk werken we met dagverse en seizoensgebonden producten. Het menu is nog niet gekend maar zoals gewoonlijk zal dit niet snel ontgoochelen…
Wie weet is dit wel de aanzet tot jouw eindejaarsmenu voor vrienden en familie ?
Geannuleerd Veggie op de BBQ
-
16/11/2017
19:00 - 22:00
Vegetariërs die al te vaak naar huis gingen na een barbecue met een buik vol sla (en met een beetje geluk een tomaatje) … het is een veel gehoord verhaal helaas.
Wij van de BBQ Academy willen hierop inspelen en hebben speciaal hiervoor een veggie workshop ontwikkeld. Leer alles over ‘gezond op de BBQ’. Deze workshop gaat verder dan de voorverpakte verggieburger of de traditionele gegrilde aubergine.
Deze workshop is er zowel voor de vegetariër als voor carnivoor die zijn volgende bbq festijn wil pimpen met groenten op de grill !