A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Verlopen De juiste keuze… welke BBQ past bij mij?
-
06/10/2022
18:30 - 21:30
Help, ik wil een eerste BBQ, wat moet ik best kopen?
Help, ik ben op zoek naar een nieuw toestel en de keuze is zo groot?
Waarom kost het ene toestel 100€ en een ander 2000€? Waarom zou ik zoveel geld moeten uitgeven?
Het zijn veel gehoorde vragen en opmerkingen van beginnende bbq’ers die door het bos de bomen niet meer zien bij hun zoektocht naar hun ideale bbq toestel.
Met chef Patrick gaan we daarom aan de slag op verschillende toestellen om jullie te tonen wat de grootste verschillen zijn:
- kamado
- open vuur
- pellet grill
- gas bbq
- plancha
We leren gebruik maken van o.a.:
- directe en indirecte warmte
- kerntemperatuurmeter
- hout, houtskool of pellets
- diverse accessoires
Groenten, vlees en vis vormen de basis voor een volledig menu met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
Dranken zijn steeds inbegrepen bij ons.
En jullie hebben geluk (pun intended) want ook de afwas is een onderdeel van deze workshop…
Doel van deze workshop is jullie een beter idee te geven wat je kan vinden in de winkel en waarom jij een bepaald toestel beter kan kopen dan een ander. Deze basis workshop is ook ideaal om een opstap te maken naar andere workshops die wij aanbieden en meer specialisatie aanbieden.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Haal meer uit… de pelletgrill
-
Start to Traeger
09/11/2022
18:30 - 21:30
Ook in 2022 gaan we aan de slag op en met de Traeger toestellen. Deze pelletgrill is stilaan een begrip aan het worden onder de meer ervaren bbq’er maar ook de absolute beginner ziet er enkel maar de voordelen van.
En dus organiseren we deze workshop voor jullie, de absolute beginner maar ook diegene die al een pelletgrill heeft staan maar het toestel beter wil leren kennen en zijn grenzen wil verleggen op het toestel.
Variatie en smaak verzekerd want zowel met vlees, vis als groenten gaan we aan de slag. Samen alles voorbereiden, bereiden en daarna genieten van een volledig menu met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En as usual… drinks are on the house…
Bij ons kan je aan de slag op de Traeger Pro, Ironwood en zelfs de Timberline.
Een leerrijke en smakelijke avond onder begeleiding van een heel enthousiaste chef. Niet te missen!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Haal meer uit… het open vuur en plancha, het nieuwe buitenkoken
-
open vuur en plancha
24/11/2022
18:30 - 21:30
Heb je die mooie hout gestookte vuren al op verschillende terrassen zien staan waar een chef op de plaat de heerlijkste dingen tevoorschijn weet te toveren?
De ideale workshop om onze vuren letterlijk warm te stoken en in de buitenlucht aan de slag te gaan tijdens deze smakelijke workshop!
Voor deze workshop werken we op de vuren van Tiger Fire: de belevingsbarbecue bij uitstek. Mooi open vuur, 360° grillen met een heerlijke houtgeur en -smaak. Ook met dit toestel gaan we aan de slag: hoe maak je het perfecte vuur, hoe moet je dit vuur onderhouden en wat kun je er allemaal mee aanvangen?
En voor de plancha werkt BBQ Academy samen met Ferleon. Ferleon maakt mooie design plancha toestellen en kookpotten uit gerecycleerd gietijzer. Het is daarenboven een 100% Belgisch product waarbij het volledige productieproces zich in België bevindt.
De plancha is een heel gekende manier van buiten koken in het Zuiden en bij BBQ Academy brengen we het Zuiden met deze workshop wat dichter naar hier.
Leer het gemak en de veelzijdigheid ontdekken van deze manier van buiten koken tijdens onze interactieve workshop. Vis, groenten en zelfs vlees kan je perfect bereiden op dit toestel in een fractie van tijd. Pannenkoeken, eitjes, scampi in een klein sausje, flamberen, het kan allemaal.
Heb je niet altijd veel zin om uren achter de BBQ te staan maar wil je toch genieten van het buiten koken? Dan kan dit wel eens de oplossing zijn voor jou.
Kom het dus snel ontdekken tijdens deze workshop!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Haal meer uit… de kamado – kamaDO en kamaDON’T
-
Haal meer uit... de Kamado
20/10/2022
18:30 - 21:30
De kamado staat op jouw verlanglijstje om aan te kopen als volgende/eerste bbq toestel…
De kamado staat er mooi bij in jouw tuin…
De kamado gebruik je voor worsten, brochettes en een kippenborst…
Twijfel dan niet langer en boek deze workshop. Met chef Patrick gaan we in deze workshop dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de kamado. Tijdens deze workshop werken we op en rond de toestellen van The Bastard. Want een kamado van The Bastard is jouw ideale buitenkeuken…
We tonen de kamado in al zijn aspecten: direct of indirect grillen, hoe de temperatuur regelen, welke accessoires heb ik nodig en welke zijn er leuke extra’s, waar moet ik op letten bij de aankoop van dergelijk toestel, enzovoort. Een heel leerrijke workshop boordevol tips, tricks en weetjes.
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
— NIEUWE RECEPTEN —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Workshop Ofyr en Tiger Fire, het nieuwe buitenkoken
-
open vuur
16/07/2022
15:00 - 18:00
De ideale workshop om de vuren letterlijk warm te stoken en in de buitenlucht aan de slag te gaan tijdens deze smakelijke workshop!
Chef Patrick gaat voor deze workshop voor BBQ Academy aan de slag met jullie op en rond de vuren.
Leer het gemak en de veelzijdigheid ontdekken van deze manier van buiten koken tijdens deze interactieve workshop. Groenten, vis en zelfs vlees kan je perfect bereiden op dit toestel in een fractie van tijd. Pannenkoeken, eitjes voor het ontbijt, scampi in een klein sausje, flamberen, direct of indirect grilllen, het kan allemaal. De mogelijkheden van deze toestellen zijn bijna onbeperkt.
Heb je niet altijd veel zin om uren achter de BBQ te staan maar wil je toch genieten van het buiten koken? Dan kan dit wel eens de oplossing zijn voor jou.
Kom het dus snel ontdekken tijdens deze workshop!
En hebben we je al verteld dat een workshop bij ons bestaat uit een volledig menu, dranken inbegrepen? Als je dus van plan bent om deel te nemen, zorg er dus maar voor dat je honger hebt om bij te leren en te genieten van alle gerechten.
———————————————
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Haal meer uit… de Big Green Egg – KamaDO / KamaDON’T
-
Haal meer uit... de Big Green Egg
16/07/2022
11:00 - 14:00
De kamado van Big Green Egg staat op jouw verlanglijstje om aan te kopen als volgende/eerste bbq toestel…
De Big Green Egg staat al in jouw tuin…
Je gebruikt jouw Big Green Egg momenteel nog steeds voor worsten, brochettes en een kippenbout…
Dan is het tijd om alle twijfels weg te nemen en je onder te dompelen in de mogelijkheden van dit toptoestel
Met chef Patrick gaan we in deze workshop dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de Big Green Egg. Tijdens deze workshop werken we op en rond deze toestellen, jouw ideale buitenkeuken…
We tonen de Big Green Egge in al zijn aspecten: direct of indirect grillen, hoe de temperatuur regelen, welke accessoires heb ik nodig en welke zijn er leuke extra’s, waar moet ik op letten bij de aankoop van dergelijk toestel, enzovoort. Een heel leerrijke workshop boordevol tips, tricks en weetjes.
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
En hebben we je al verteld dat een workshop bij ons bestaat uit een volledig menu, dranken inbegrepen? Als je dus van plan bent om deel te nemen, zorg er dus maar voor dat je honger hebt om bij te leren en te genieten van alle gerechten.
———————————————
BBQ Academy kan vragen om aan te sluiten bij een andere workshop indien er minder dan 10 personen ingeschreven zijn. In het geval dit niet mogelijk is, heeft de deelnemer recht om zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Haal meer uit… de Big Green Egg – EGG(X)PERT workshop
-
Haal meer uit... de Big Green Egg
17/07/2022
11:00 - 14:00
De kamado van Big Green Egg heb je al een tijdje in huis en je wil jouw skills bijschaven en nog meer mogelijkheden ontdekken met en rond dit toestel.
Met chef Patrick gaan we in deze workshop nog dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de Big Green Egg. Laat je verrassen door de kunsten van deze vrouwelijke vuurmeester.
Met diverse toestellen gaan we verschillende bbq methodes toepassen om zo tot meer verfijnde en creatieve gerechten te komen. Een mooie selectie groenten, vis en vlees ontbreken zeker.
Met Hanne gaan we ook een stapje verder en zorgen voor het mooi dresseren op een bord, want het oog wil ook wat!
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
En hebben we je al verteld dat een workshop bij ons bestaat uit een volledig menu, dranken inbegrepen? Als je dus van plan bent om deel te nemen, zorg er dus maar voor dat je honger hebt om bij te leren en te genieten van alle gerechten.
———————————————
BBQ Academy kan vragen om aan te sluiten bij een andere workshop indien er minder dan 10 personen ingeschreven zijn. In het geval dit niet mogelijk is, heeft de deelnemer recht om zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Workshop met Hanne Pluim – van de zee op de grill
-
BBQ rond de zee
11/12/2022
11:00 - 14:00
De feestdagen komen dichterbij en dan mag het al wat meer zijn dan gewoonlijk.
Deze keer zoekt Hanne haar inspiratie in wat de zee ons te bieden heeft. Denk daarbij aan verse Noordzeevis, zeevruchten en schaaldieren.
In het water leeft zo’n diversiteit maar we durven soms niet omdat het ons aan inspiratie ontbreekt of omdat we niet echt durven om iets nieuw te proberen. Wel, net die drempel wil Hanne voor jullie wegnemen en tonen dat vis bereiden niet moeilijk hoeft te zijn en op diverse bbq toestellen een mooi en vooral smakelijk resultaat kan geven.
Smakelijke en leerrijke gerechten in overvloed zoals we het gewoon zijn tijdens de workshops van Hanne!
Niet aarzelen en snel inschrijven is de boodschap.
Tot dan!
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht Hanne Pluim – workshop De Perfecte Steak – 2de editie
-
De Perfecte Steak
13/11/2022
11:00 - 14:00
Stakes STEAKS are high! De eerste editie gemist? Hier is een nieuwe kans!
Voor de tweede keer organiseren we samen met Hanne Pluim en Atelier Francois deze aantrekkelijke, smakelijke en leerrijke workshop.
We bereiden 5 verschillende soorten steak van verschillende delen van het rund en verschillende rassen. Voor deze workshop werken we met vlees van de allerbeste kwaliteit, we gaan aan de slag met producten van Atelier François. Om de steaks te bereiden maken we gebruik van verschillende technieken en werken we dus op verschillende toestellen. Vlees, techniek en toestellen in 1 workshop… volop leren dus!
Bij al dat vlees horen natuurlijk ook originele side-dishes, die we samen met jullie op de barbecue bereiden.
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Haal meer uit… de Big Green Egg – KamaDO / KamaDON’T
-
Haal meer uit... de Big Green Egg
27/05/2022
17:00 - 20:00
De kamado van Big Green Egg staat op jouw verlanglijstje om aan te kopen als volgende/eerste bbq toestel…
De Big Green Egg staat al in jouw tuin…
Je gebruikt jouw Big Green Egg momenteel nog steeds voor worsten, brochettes en een kippenbout…
Dan is het tijd om alle twijfels weg te nemen en je onder te dompelen in de mogelijkheden van dit toptoestel
Met chef Patrick gaan we in deze workshop dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de Big Green Egg. Tijdens deze workshop werken we op en rond deze toestellen, jouw ideale buitenkeuken…
We tonen de Big Green Egge in al zijn aspecten: direct of indirect grillen, hoe de temperatuur regelen, welke accessoires heb ik nodig en welke zijn er leuke extra’s, waar moet ik op letten bij de aankoop van dergelijk toestel, enzovoort. Een heel leerrijke workshop boordevol tips, tricks en weetjes.
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
En hebben we je al verteld dat een workshop bij ons bestaat uit een volledig menu, dranken inbegrepen? Als je dus van plan bent om deel te nemen, zorg er dus maar voor dat je honger hebt om bij te leren en te genieten van alle gerechten.
———————————————
BBQ Academy kan vragen om aan te sluiten bij een andere workshop indien er minder dan 10 personen ingeschreven zijn. In het geval dit niet mogelijk is, heeft de deelnemer recht om zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen een reden zijn om een workshop te annuleren.