A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Verlopen Traeger Grill School – Next Steps – Meer doen met vlees
-
Traeger - Next Steps - Vlees
20/05/2021
18:30 - 21:30
De Traeger pellet grill heb je ondertussen al een tijd op jouw terras staan en je aarzelt ook niet langer om hem regelmatig te gebruiken.
Toch heb je het gevoel dat je nog niet alle mogelijkheden door en door kent. Onze ideale deelnemer heeft bij voorkeur een goede basiskennis maar iedereen is uiteraard welkom om de wereld van Traeger te komen ontdekken.
Tijdens deze interactieve workshop gaan we de pellet grill verder verkennen en leggen we het detail op het perfect bereiden van vlees en gevogelte.
We bereiden een volledig menu op basis van de verzamelde kennis. Dit menu bevestigen we later nog in detail.
———————————————
Door de huidige Covid-19 maatregelen is het aantal deelnemers beperkt tot 10 personen.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
En vergeet niet… ook opruimen en afwassen is helaas een onderdeel van deze workshop…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Haal meer uit… jouw gasbarbecue
-
gas bbq
18/03/2021
18:30 - 21:30
Ben je ooit van een houtskooltoestel overgeschakeld op een gastoestel voor de eenvoud van gebruik?
Heb je ooit – of ben je van plan – een gastoestel aangekocht omdat je niet meer wou sleuren met die zakken houtskool en het gedoe van de opkuis achteraf?
Maar… ben je nog steeds op zoek naar wat je allemaal klaar kunt maken op zo’n toestel?
Is een gastoestel minder goed dan een houtskooltoestel als het gaat om smaak?
Kun je ook indirect werken op een gasbbq?
Zoveel vragen… die wij met veel plezier beantwoorden en aantonen tijdens deze interactieve workshop. Chef Patrick werkt op diverse gastoestellen en maakt een mooi en uitgebreid menu klaar, samen met jullie.
Als je dus op zoek bent om kennis op te doen rond dit toestel of je wil er beter mee leren werken, dan is deze workshop uitermate geschikt voor jou!
———————————————
Door de huidige Covid-19 maatregelen is het aantal deelnemers beperkt tot 10 personen.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
En vergeet niet… ook het opruimen en afwassen maakt jammer genoeg deel uit van deze workshop…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht Traeger Grill School – American BBQ
-
Traeger - American BBQ
30/06/2021
18:30 - 21:30
Traeger is een op en top Amerikaans merk en dus kan deze workshop niet ontbreken in onze reeks.
Een avond met een overload aan The Real American Stuff:
* Ribben 3-2-1 stijl
* Pulled Pork
* Burgers
* Nachos
* Hot Dogs
* Buffalo Chicken Wings
* en nog veel meer
Gezien deze gerechten allemaal Low & Slow worden klaargemaakt, starten we samen met jullie elke recept op maar uiteraard gaan we ook al proeven en genieten van het eindresultaat…
We gebruiken de Traeger sauzen, rubs en brines maar ook deze van Grate Goods zetten we op tafel.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
En vergeet niet… ook het opruimen en afwassen maakt jammer genoeg deel uit van deze workshop…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht Haal meer uit… de kamado – kamaDO en kamaDON’T
-
Haal meer uit... de Kamado
03/06/2021
18:30 - 21:30
De kamado staat op jouw verlanglijstje om aan te kopen als volgende/eerste bbq toestel…
De kamado staat er mooi bij in jouw tuin…
De kamado gebruik je voor worsten, brochettes en een kippenborst…
Twijfel dan niet langer en boek deze workshop. Met chef Patrick gaan we in deze workshop dieper in op de onbeperkte mogelijkheden van de kamado. Tijdens deze workshop werken we op en rond de toestellen van The Bastard. Want een kamado van The Bastard is jouw ideale buitenkeuken…
We tonen de kamado in al zijn aspecten: direct of indirect grillen, hoe de temperatuur regelen, welke accessoires heb ik nodig en welke zijn er leuke extra’s, waar moet ik op letten bij de aankoop van dergelijk toestel, enzovoort. Een heel leerrijke workshop boordevol tips, tricks en weetjes.
Uiteraard vergeten we ook niet dat dit een smakelijke workshop is en dus gaan we ook praktisch aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten die nog eens de mogelijkheden van dit toestel benadrukken.
— NIEUWE RECEPTEN —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Travel through Food – editie 2021 – ontdek Spanje
-
Travel Through Food - Spanje
27/05/2021
18:30 - 22:00
De wijde wereld verkennen en lokale gerechten en smaken proeven zonder je te moeten verplaatsen, hoe doe je dat?
Simpel… Workshops met wereldgerechten. Door hun typische smaken, aroma’s en geuren waan je je even daar ter plaatse. En kan je later hetzelfde doen voor je gezin, familie of vrienden.
Doorheen afzonderlijk te boeken workshops nemen we je mee op deze culinaire wereldreis.
Deze reeks trappen we af in Europa. We reizen doorheen Frankrijk (1), Italië (2) en Spanje (3).
Deze workshops bestaan uit een uitgebreid degustatiemenu. Zoals gewoonlijk… geen lege magen bij ons.
Een unieke reeks maar bovenal een smakelijk ervaring en kennismaking met de lokale eetcultuur. Het menu (of gelijkwaardig) vind je hieronder:
Plato Del Dia:
- Pintxos con aceito de aceitunas
- Berenjenas rellenas
- Sardinas asadas
- Tortilla de patata con jamón y chorizo
- Albigondas con salsa de tomates
- Codornices con uvas
- Crema catalana
- Deze workshop is iets anders dan de andere: de deelnemers helpen mee met de voorbereiding en de chef doet de rest.
- Deze workshop bevat een luxe menu en we zorgen tevens voor een zeer uitgebreide syllabus met veel interessante (extra) recepten en culinaire info.
- Alle waters, frisdranken en bier inbegrepen.
- Het aantal deelnemers is door de huidige Covid-19 maatregelen beperkt tot 10 personen.
- Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker en handschoenen tijdens het werken met eten. Deze zijn tegen kostprijs ook ter plaatse aan te kopen.
- Uitzonderlijk doen we zelf de afwas.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Travel through Food – editie 2021- ontdek Italië
-
Travel Through Food - Italië
11/03/2021
18:30 - 22:00
De wijde wereld verkennen en lokale gerechten en smaken proeven zonder je te moeten verplaatsen, hoe doe je dat?
Simpel… Workshops met wereldgerechten. Door hun typische smaken, aroma’s en geuren waan je je even daar ter plaatse. En kan je later hetzelfde doen voor je gezin, familie of vrienden.
Doorheen afzonderlijk te boeken workshops nemen we je mee op deze culinaire wereldreis.
Deze reeks trappen we af in Europa. We reizen doorheen Frankrijk (1), Italië (2) en Spanje (3).
Deze workshops bestaan uit een uitgebreid degustatiemenu. Zoals gewoonlijk… geen lege magen bij ons.
Een unieke reeks maar bovenal een smakelijk ervaring en kennismaking met de lokale eetcultuur. Het menu (of gelijkwaardig) vind je hieronder:
Specialità della casa mia:
- Bruschetta Siciliana
- Pancetta e burrata
- Scampi all’aglio e limone
- Pollo bastardo
- Involtini di maiale alla Romana
- Café freddo
- Deze workshop is iets anders dan de andere: de deelnemers helpen mee met de voorbereiding en de chef doet de rest.
- Deze workshop bevat een luxe menu en we zorgen tevens voor een zeer uitgebreide syllabus met veel interessante (extra) recepten en culinaire info.
- Alle waters, frisdranken en bier inbegrepen.
- Het aantal deelnemers is door de huidige Covid-19 maatregelen beperkt tot 10 personen.
- Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker en handschoenen tijdens het werken met eten. Deze zijn tegen kostprijs ook ter plaatse aan te kopen.
- Uitzonderlijk doen we zelf de afwas.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Travel through Food – editie 2021- ontdek Frankrijk
-
Travel Through Food 2021 - Frankrijk
11/02/2021
18:30 - 22:00
De wijde wereld verkennen en lokale gerechten en smaken proeven zonder je te moeten verplaatsen, hoe doe je dat?
Simpel… Workshops met wereldgerechten. Door hun typische smaken, aroma’s en geuren waan je je even daar ter plaatse. En kan je later hetzelfde doen voor je gezin, familie of vrienden.
Doorheen afzonderlijk te boeken workshops nemen we je mee op deze culinaire wereldreis.
Deze reeks trappen we af in Europa. We reizen doorheen Frankrijk (1), Italië (2) en Spanje (3).
Deze workshops bestaan uit een uitgebreid degustatiemenu. Zoals gewoonlijk… geen lege magen bij ons.
Een unieke reeks maar bovenal een smakelijk ervaring en kennismaking met de lokale eetcultuur. Het menu (of gelijkwaardig) vind je hieronder:
Le Plat du Jour:
- Duo de canapés (au poire/brie/jambon-cru, au saumon/fromage à la crème
- Turbotin grillè au sauce beurre blanc
- Mi-cuit de saumon, sauce dugléré, pommes duchesse
- L’Onglet de boeuf et ratatouille
- Crèpes suzettes à la façon d’Escoffier
- Deze workshop is iets anders dan de andere: de deelnemers helpen mee met de voorbereiding en de chef doet de rest.
- Deze workshop bevat een luxe menu en we zorgen tevens voor een zeer uitgebreide syllabus met veel interessante (extra) recepten en culinaire info.
- Alle waters, frisdranken en bier inbegrepen.
- Het aantal deelnemers is door de huidige Covid-19 maatregelen beperkt tot 10 personen.
- Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker en handschoenen tijdens het werken met eten. Deze zijn tegen kostprijs ook ter plaatse aan te kopen.
- Uitzonderlijk doen we zelf de afwas.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen De basis van het bbq’en
-
basis Q
04/03/2021
18:30 - 21:30
Je bent op zoek naar jouw eerste Q of wil uitbreiden of je huidig toestel vervangen?
En je ziet door het bos de bomen niet meer?
Wat zijn de voor- en nadelen van een toestel op houtskool, gas, pellets, een open vuur of kamado?
Zijn termen als low en slow, hot en fast, direct of indirect allemaal onbekend?
Of wil je gewoon beter en creatiever omgaan met jouw vuur?
Wel, dan is deze workshop uitermate geschikt voor jou en al je vrienden!
Samen met chef Patrick gaan jullie de beginselen van het bbq’en aanleren, diverse toestellen ontdekken en gebruiken, enz. Tips & tricks uiteraard in overvloed tijdens deze interactieve workshop waarbij jullie samen een volledig menu klaarmaken (hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en uiteraard samen verorberen.
———————————————
Door de huidige Covid-19 maatregelen kunnen we momenteel maximum 10 personen toelaten op onze locatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Vis op de Q – deel 2
-
vis deel 2
10/06/2021
18:30 - 21:30
We gaan verder in deze smakelijk reeks met wat de zee ons te bieden heeft…
Het is en blijft een uitdaging om vis perfect te bereiden op de BBQ. Iedereen heeft zich wel al eens gewaagd aan de traditionele papillotten maar daar blijft het meestal ook bij.
Tijdens deze cursus gaan we samen met chef Patrick nog een stapje verder in dit verhaal. Vis in de vorm van kleine gerechtjes in plaats van die bombastische borden. Welke side dishes en sauzen passen goed bij vis.
Kortom, een veelzijdige (vervolg)cursus die voor iedereen toegankelijk is en wie weet ook zorgt voor wat inspiratie voor de feestdagen.
Let op: BBQ Academy streeft ernaar om altijd met dagverse ingrediënten te werken. Door de sterk schommelende prijs van vis en de aanvoer kunnen we pas het moment zelf beslissen over welke soorten we kunnen geven. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk met onze mooie Noordzeevis aan de slag waarbij ook de bijvangst belangrijk is.
— DEEL 2 maar kan ook perfect als instap gevolgd worden —
———————————————
Door de huidige Covid-19 maatregelen kunnen we momenteel maximum 10 personen toelaten op onze locatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Creatief met groenten op de Q
-
creatief met groenten
25/02/2021
18:30 - 21:30
Vegetariërs die al te vaak naar huis gingen na een barbecue met een buik vol sla (en met een beetje geluk een tomaatje) … het is helaas een veel gehoord verhaal.
BBQ liefhebbers die op zoek gaan naar een vegetarisch alternatief voor vlees en vis op de BBQ maar net dat tikkeltje inspiratie ontbreken…. ook dat horen we veel.
We laten vlees en vis niet weg maar gaan meer aan de slag met groenten, kaas allerhande en eieren. Deze workshop is dus ideaal als je meer groenten wil toevoegen aan jouw volgende bbq.
Wij willen graag inspelen op deze steeds groeiende groep mensen en hebben daarom deze smakelijke workshop voor jullie samengesteld. Leer alles over ‘anders en gezonder bbq-en’. Deze workshop gaat verder dan de voorverpakte groenteburger of de traditioneel gegrilde aubergine. Verwacht ook geen bieten, rapen en geraspte wortel…
Chef Patrick leert jou het creatief grillen met groenten ontdekken in al zijn aspecten. We laten ons hierbij voornamelijk inspireren op het kookboek van Ottolenghi (Simpel) en deze van Jamie Oliver.
Deze workshop is er zowel voor de rasechte vegetariër als de carnivoor die op zijn volgende bbq feest ook wel eens wat meer wil serveren dan het traditionele koude groentebuffet.
———————————————
Door de huidige Covid-19 maatregelen kunnen we momenteel maximum 10 personen toelaten op onze locatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel moet je even de handen uit de mouwen steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
Adres