A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Verlopen BASIS BBQ marineren & kruiden met nieuwe (lente)gerechten
-
BBQ Basis
06/04/2017
19:00 - 22:30
Stap voor stap ontdek je de verschillende mogelijkheden van de barbecue: direct en indirect garen, werken met gas, houtskool en hout, ‘low and slow’ en ‘hot and fast’… ook de verschillende toestellen worden gebruikt tijdens deze workshop: we werken op Oklahoma, op een ketelbbq, op de kamado’s, de Ofyr… samen bereiden we enkele hapjes, een lekker voor- en hoofdgerecht en we sluiten de leerrijke avond af met een lekker dessertje van de BBQ. We stellen ook ons uitgebreid gamma marinades en (gedroogde en verse) kruiden aan je voor en gaan ermee aan de slag. Na deze sessie heeft barbecueën (bijna) geen geheimen meer voor jou!
Verlopen BBQ & bier ism drankenmentor Dominique Vanderstraeten
-
23/03/2017
19:00 - 22:30
Het is een gezegende combinatie: een heerlijk gerecht van de BBQ met daarbij het passende bier. Niemand minder dan Dominique Vanderstraeten (de ‘drankenmentor’) komt ons uitgebreid uitleggen wat belangrijk is bij het kiezen van het juiste bier bij onze vlees- én visbereidingen op de BBQ. We gaan natuurlijk ook kunnen proeven… of wat had je gedacht?
Verlopen Roken: koud & warm roken van vlees, vis en groente
-
Basis Roken
09/03/2017
19:00 - 22:30
Hoe ga je te werk als je wil ‘roken’ op de barbecue? Welke toestellen zijn hiervoor het best geschikt? Wat is het verschil tussen koud en warm roken? Hoeveel voorbereiding vragen de verschillende gerechten? We geven een antwoord op alle vragen over ‘roken’ en gaan natuurlijk zelf uitgebreid aan de slag met vlees, vis, groente én zelfs kaas! Bij ons geldt geen ‘rookverbod’, wel integendeel… 😉
Verlopen BASIS BBQ: marineren & kruiden
-
BBQ Basis
23/02/2017
19:00 - 22:30
Stap voor stap ontdek je de verschillende mogelijkheden van de barbecue: direct en indirect garen, werken met gas, houtskool en hout, ‘low and slow’ en ‘hot and fast’… ook de verschillende toestellen worden gebruikt tijdens deze workshop: we werken op een Oklahoma, op ketelbbq, op de kamado’s, de Ofyr…
Samen bereiden we enkele hapjes, een lekker voor- en hoofdgerecht en we sluiten de leerrijke avond af met een lekker dessertje van de BBQ. We stellen ook ons uitgebreid gamma marinades en (gedroogde en verse) kruiden aan je voor en gaan ermee aan de slag. Na deze sessie heeft barbecueën (bijna) geen geheimen meer voor jou!
Uitverkocht Masterclass vlees & vis
-
Masterclass vlees & vis
08/06/2017
19:00 - 22:30
Gekende en minder gekende vlees & visgerechten op de BBQ. Aandacht voor marinades en kruiding, een mix van roken en grillen… Side dishes: van krielaardappel tot gevulde aardappel, van salade tot gegrilde groenten…
Na deze workshop verras je uw vrienden met de lekkerste zomerBBQ aller tijden 😉
Toestellen: braai, keramische bbq, Oklahoma smoker, gasbbq, grill
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Thema: worst & burger op de Q
-
worst & burgers
08/05/2017
19:00 - 22:30
We spelen met smaakcombinaties, marinades, vinaigrettes en garnituur.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Basistechnieken van het grillen & barbecueën
-
BBQ Basis
24/04/2017
19:00 - 22:30
Maak kennis met de absolute basis van het grillen en barbecueën.
Koen Maes gaat je tips & tricks over het wel en wee van de wondere BBQwereld:
- tips bij aankoop
- verschillende soorten toestellen & hun functies
- soorten houtskool
- onderhoud van toestel en rooster
- nuttige & nutteloze accessoires
- makkelijke en smaakvolle gerechten met gekende producten uit de supermarkt
Alle toestllen staan ter jullie beschikking: gasBBQ, grill, Oklahoma, braai, keramische BBQ, …
Niet te missen voor de startende BBQliefhebber!
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Lente op de Q
-
20/04/2017
19:00 - 22:30
Koen Maes zorgt voor typische lente ingrediënten.
Frisse smaken en leuke combinaties zorgen voor lekkere barbecuegerechten. Onder Toms deskundige leiding wordt het weer een feest!
Toestellen: open grill, keramische barbecue en Oklahoma smoker.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Basistechniek Roken
-
Basis Roken
27/03/2017
19:00 - 22:30
Wil je de basistechnieken van het roken onder de knie krijgen?
Deze workshop belicht de basiszaken om rooksmaken toe te voegen aan uw gerechten. Koud & warm roken, zouten van vlees, vis, groenten, kaas… De basiszaken komen aan bod.
Toestellen: grill, gasbarbecue, gangbare smokers groot & klein, keramische barbecue
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht Masterclass Vlees
-
Masterclass Vlees
13/03/2017
19:00 - 22:30
Wil je alles te weten komen van varkensvlees en rundvlees op de BBQ? Dan is deze workshop echt iets voor jou!
Samen met meesterslager Luc Van De Vijver versnijden we verschillende stukken vlees van het varken en het rund.
Minder gekende delen, smaakvolle stukken, … Luc legt het met de nodige kennis en expertise uit.
We bereiden alle stukken samen op de verschillende barbecues van de ACADEMY.
Mis deze unieke kans niet, de plaatsen zijn beperkt tot 12!
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
Adres