A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Verlopen Vis op de Q
-
06/06/2019
18:30 - 21:30
Tom De Jaeger heeft jaren geleden het succesvolle BBQ Team FiveQ opgericht warmee hij en zijn team al diverse prijzen in binnen-en buitenland in de wacht hebben gesleept. Daarnaast heeft hij al jaren een eigen viswinkel en traiteurzaak, Fishh by De Jaeger in Knesselare.
Kortom, de juiste man op de juiste plaats om deze avond culinair in te vullen!
Tom gaat samen met jullie aan de slag rond het thema vis: de soorten vis, hoe deze mooi te verwerken en perfect bakken/grillen op een grill, bbq en bakplaat (Tiger Fire).
Vis is een edel product en het is dan ook absoluut een unieke kans om met Tom een volledig menu te kunnen bereiden deze avond.
Tom zorgt rechtstreeks voor de meest verse vis van de visveiling dus werkt hij enkel wat er volgens marktaanbod beschikbaar is. Het menu is dus een verrassing maar jullie zullen niet met een lege maag de tafel verlaten.
Grijp nu je kans en schrijf jullie snel in want de plaatsen zijn beperkt!
Opgelet: bij minder dan 14 personen kan de workshop afgelast worden. BBQ Academy staat dan garant voor een volledige terugbetaling.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop werken met de Oklahoma BBQ in samenwerking met AVEVE tuincentrum Depreitere
-
workshop Oklahoma bbq
05/10/2018
18:30 - 21:30
Exclusief voor deze workshop gaat BBQ Academy de samenwerking aan met Aveve tuincentrum Depreitere in Koekelare.
Tijdens deze actieve workshop zal chef Luc Sierens je de mogelijkheden van dit unieke toestel toelichten.
Wat is de low en slow methode en van waar komt dit, hoe steek ik de Oklahoma aan, hoe moet ik het vuur beheersen en onderhouden, … Tips & Tricks worden gedeeld, gerechten gaan we samen (voor)bereiden en vooral nadien smakelijk genieten van het resultaat! Vanuit zijn voorliefde voor dit toestel zal chef Luc je verrassen met een smaakvol en seizoensgebonden menu.
Grijp snel je kan en boek je ticket nu!
locatie Aveve tuincentrum Depreitere
Adres
Verlopen workshop werken met een pellet grill – de basis
-
basis workshop pellet grill
15/11/2018
18:00 - 21:00
Wat is een pellet grill? Een geheel nieuw en snel opkomend type bbq. Eenvoudig en enorm veelzijdig eens je het onder de knie hebt.
In deze basiscursus leert chef Dimitri je alle aspecten van deze nieuwe grill kennen. Gebruik van verschillende smaken pellets, programmeren van temperaturen, … Tijdens deze interactieve workshop ga je zelf aan de slag en krijg je een introductie in de oneindige mogelijkheden van dit toestel. Deze avond is ideaal voor iemand die reeds een toestel heeft aangekocht en er beter en veelzijdiger mee wil leren werken. Uiteraard is deze cursus ook perfect als je van plan bent om dergelijk toestel aan te kopen. Eddy, eigenaar van ETecnics kan je op die avond het volledige aanbod toelichten. En vooral niet vergeten dat we tijdens deze avond veel lekkere gerechten leren bereiden.
Leren, genieten, ontspannen en proeven van deze nieuwe workshop ?
Nieuwsgierig naar het grillen met pellets?
Inschrijven is de boodschap!
Verlopen Workshop kruiden en BBQ in samenwerking met Fiston
-
kruiden en BBQ
27/09/2018
18:00 - 22:00
Fiston – Le Bon Compagnon en BBQ Academy slaan de handen in elkaar voor deze exclusieve workshop! De familie Claus, bekend van kruiden Claus, zorgt voor een originele rondleiding op hun kruidenkwekerij en daarna gaan jullie aan de slag met de chef van BBQ Academy en diverse kruiden op de BBQ.
Wat mag je verwachten van deze verrassende avond?
Een stukje historiek; een unieke kwekerij, gepassioneerd door kruiden sinds 1900; 4 generaties; een verhaal van vader op zoon…
Een wandeling in en rond de kwekerij; welke symboliek herbergen de klassieke kruiden – leuke weetjes over het gebruik/de toepassingen; vroeger en nu.
De eetbare tuin in al zijn facetten; verrassende vergeten groenten, zeldzame aardbeirassen, eetbare bloemen (Kruiden Claus teelt meer dan 300 verschillende eetbare planten);
Toelichting bij enkele bijzondere gewassen; Welke zijn de favoriete kruiden van de Belgische topchefs – Hoe teel je zilte kruiden – zijn alle bloemen eetbaar?
Tips & Tricks bij het kweken van kruiden – een aanzet tot ‘Start to ‘kruiden kweken’’.
Gebruik van verse kruiden en vergeten groenten op de BBQ.
Smaak geven aan BBQ gerechten met verse kruiden.
Kruiden in marinades.
Opgelet: deze workshop gaat door op de terreinen van kruiden Claus in Kruishoutem.
Wens je deze verrassende en exclusieve workshop mee te maken, schrijf je dan snel in want we laten maar een beperkt aantal deelnemers toe om de interactiviteit te kunnen garanderen.
Verlopen workshop winnaars Grillmasters – Zouterover
-
workshop Zouterover
20/11/2018
18:30 - 21:30
Jawel, Gavere krijgt dit najaar nog een duo Grillmasters over de vloer! De winnaars van deze eerste editie, Kevin en Nick (Zouterover), komen een exclusieve workshop geven in onze BBQ Academy in Gavere voor een beperkt publiek.
Tunnelpatatjes, Zero Waste Salad, appel in klei, enzovoort. Experimenteren kunnen die gasten wel en met de opening van hun eigen restaurant in september in Antwerpen, staat deze avond gegarandeerd voor experimenteren en BBQ beyond limits. Ze gaan zeker met vuur aan de slag maar op welke toestellen blijft de vraag… Dit zal een smakelijke avond vol verrassingen zijn.
Zoals gezegd, exclusief en beperkt dus snel inschrijven is de boodschap.
PS: die avond krijg je ook de kans hun boek te kopen… een ideaal eindejaarsgeschenk misschien ?
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop eindejaarsmenu op de Q
-
eindejaarsmenu op de Q
07/12/2018
18:30 - 21:30
Eens toe aan iets anders dan de traditionele fondue of gourmet? Geen tijd of zin om alle folders van traiteurs te doorbladeren om op zoek te gaan naar dat perfecte menu?
Wel, het ideale moment en de ideale uitvlucht om nog een laatste keer achter de bbq te staan tijdens deze culinaire workshop voor we 2018 alweer afsluiten.
Jullie gaan aan de slag met verfijnde en seizoensgebonden ingrediënten en vormen dit om tot een mooi menu dat je perfect thuis kan kopiëren tijdens de feestdagen.
Je hoeft hiervoor geen topchef te zijn want zoals altijd zorgen we voor haalbare gerechten die op (bijna) elk toestel kunnen bereid worden.
Zoals je van ons gewoon bent geven we je de nodige tips & tricks mee tijdens deze leerrijke en ontspannende avond.
Verlopen workshop eindejaarsmenu op de Q
-
eindejaarsmenu op de Q
06/12/2018
18:30 - 21:30
Eens toe aan iets anders dan de traditionele fondue of gourmet? Geen tijd of zin om alle folders van traiteurs te doorbladeren om op zoek te gaan naar dat perfecte menu?
Wel, het ideale moment en de ideale uitvlucht om nog een laatste keer achter de bbq te staan tijdens deze culinaire workshop voor we 2018 alweer afsluiten.
Onder begeleiding van chef Patrick gaan jullie aan de slag met verfijnde en seizoensgebonden ingrediënten en vormen dit om tot een mooi menu dat je perfect thuis kan kopiëren tijdens de feestdagen.
Je hoeft hiervoor geen topchef te zijn want zoals altijd zorgen we voor haalbare gerechten die op (bijna) elk toestel kunnen bereid worden.
Zoals je van ons gewoon bent geven we je de nodige tips & tricks mee tijdens deze leerrijke en ontspannende avond.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresGeannuleerd workshop open vuur
-
open vuur
09/11/2018
18:30 - 21:30
Natte herfstmaanden en koude winterdagen… daar laat BBQ Academy zich niet door kennen.
Integendeel, we smijten nog een extra houtsblok op het vuur want daar gaat deze workshop over.
We laten de traditionele toestellen deze keer aan de kant staan en gebruiken enkel toestellen die werken met hout. Denk hierbij aan de Zuidafrikaanse braai en Arteflame cooktop. We gaan ook aan de slag met vuurschalen en tripods en combineren die met Dutch ovens.
Chef Dimitri toont je de basis van het vuur. Geen complexe materie maar het beheersen van de vlam en temperatuur en uiteraard zorgen voor lekkere, verrassende gerechten met seizoensgebonden ingrediënten.
Warm je op tijdens deze workshop maar leer vooral veel bij.
Geannuleerd workshop open vuur
-
open vuur
08/11/2018
18:30 - 21:30
Natte herfstmaanden en koude winterdagen… daar laat BBQ Academy zich niet door kennen.
Integendeel, we smijten nog een extra houtsblok op het vuur want daar gaat deze workshop over.
We laten de traditionele toestellen deze keer aan de kant staan en gebruiken enkel toestellen die werken met hout. Denk hierbij aan de Zuidafrikaanse braai en Arteflame cooktop. We gaan ook aan de slag met vuurschalen en tripods en combineren die met Dutch ovens.
Chef Dimitri toont je de basis van het vuur. Geen complexe materie maar het beheersen van de vlam en temperatuur en uiteraard zorgen voor lekkere, verrassende gerechten met seizoensgebonden ingrediënten.
Warm je op tijdens deze workshop maar leer vooral veel bij.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop foodpairing BBQ & bier ism drankenmentor Dominique Vanderstraeten
-
THEMA - workshop foodpairing met bier
26/10/2018
18:30 - 21:30
Na het succes van de vorige workshop komt deze terug!
Nieuwe bieren maar ook nieuwe gerechten aangepast aan het seizoen!
Het is een gezegende combinatie: een heerlijk gerecht van de BBQ met daarbij het passende bier. Niemand minder dan Dominique Vanderstraeten (de ‘drankenmentor’) komt ons uitgebreid uitleggen wat belangrijk is bij het kiezen van het juiste bier bij onze vlees- én visbereidingen op de BBQ. We gaan natuurlijk ook proeven… of wat had je gedacht?
Onder begeleiding van chef Luc Sierens gaan jullie samen aan de slag op verschillende toestellen en bereiden jullie verschillende gerechtjes.
Een culinaire avond in de wereld van de BBQ en het bier, a match made in heaven !