A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Geannuleerd workshop – bbq’en onder een deksel
-
bbq'en onder een deksel
16/04/2020
18:30 - 21:30
Een gas bbq – ‘makkelijk om aan te steken maar zonder smaak’
Een houtskool bbq – ‘altijd moeilijkheden om aan te steken en om de temperatuur constant te houden’
Een kamado – ‘dat ziet er allemaal veel te moeilijk uit’
Een pelletgrill – ‘nog veel te nieuw om nu al aan te kopen’
Het zijn allemaal redenen of excuses om met een bepaald toestel wel of niet te willen werken of een toestel net wel of niet aan te kopen. Met BBQ Academy willen we tijdens deze workshop de voor- en nadelen van deze toestellen toelichten aan de hand van deze smakelijke workshop.
Tijdens deze interactieve workshop gaan we een volledig menu bereiden op diverse bbq toestellen met een deksel zodat je goed beeld krijgt wat er op de markt is en hoe elk toestel werkt.
We gaan dieper in op:
- direct en indirect grillen
- het verschil tussen werken met of zonder deksel
- het perfect aanmaken van jouw toestel
- accessoires en hun nut
Tijdens deze workshop werken we met The Bastard kamado, Traeger pellet grill, Outdoorchef gas en houtskool.
Na deze workshop ben je in staat om zelfstandig een uitgebreid menu klaar te maken op deze type toestellen. Na deze workshop heb je ook de nodige kennis om deze toestellen creatiever te gebruiken voor het bbq’en. En uiteraard weet je dankzij deze workshop welk toestel het best past bij jouw noden!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt onderdeel uit van een workshop bij ons. Daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht workshop – vis op de Q
-
vis
24/09/2020
18:30 - 21:30
Creatief op de Q met wat de zee ons geeft…
Het is en blijft een uitdaging om vis perfect te bereiden op de BBQ. Iedereen heeft zich wel al eens gewaagd aan de traditionele papillotten maar daar blijft het meestal ook bij.
Tijdens deze cursus gaan we samen met chef Patrick een stapje verder in dit verhaal. Onder andere over welke soorten vis geschikt zijn voor de BBQ. Hoe kan je vis perfect bereiden zonder dat hij uit elkaar valt of nog rauw is vanbinnen. Vis in de vorm van kleine gerechtjes in plaats van die bombastische borden. Welke side dishes en sauzen passen goed bij vis.
Kortom, een veelzijdige cursus die voor iedereen toegankelijk is en wie weet ook zorgt voor wat inspiratie voor de feestdagen.
Let op: BBQ Academy streeft ernaar om altijd met dagverse ingrediënten te werken. Door de sterk schommelende prijs van vis en de aanvoer kunnen we pas het moment zelf beslissen over welke soorten we kunnen geven. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk met onze mooie Noordzeevis aan de slag waarbij ook de bijvangst belangrijk is.
— VERNIEUWDE RECEPTEN —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Workshop Tapas op de Q
-
Tapas op de Q
25/06/2020
18:30 - 21:30
Chicken Lollipops en Moinkballs kennen de meeste onder jullie waarschijnlijk wel al? Of toch niet? En nieuwsgierig wat je nog meer kan doen op de Q rond kleine gerechten in de vorm van tapas?
Wel, dan zit je met deze cursus door chef Dimitri aan het juiste adres. Vanuit het idee dat niet alles in grote porties op de Q moet klaargemaakt worden, bekijken we welke gerechten we net dat tikkeltje anders kunnen maken en verfijnen zodat ze als een tapas kunnen geserveerd worden. Altijd leuk als je gasten hebt en je wil de hele avond door veel verschillende gerechtjes gaan klaarmaken maar eerder in kleinere porties.
We werken op diverse toestellen om te tonen dat deze gerechten op elk toestel mogelijk zijn.
Uiteraard krijg je de nodige weetjes mee van chef Dimitri zodat dit alles ook thuis nog eenvoudig te herhalen is om je vrienden of familie te verrassen!
Een niet te missen smakelijke workshop en dat net voor de aankomende zomer en vakanties…
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons dus ook daar moet je even de handen uit de mouwen steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresUitverkocht Workshop – American Style Q
-
American Style Q
18/06/2020
18:30 - 21:30
Na het succes van de vorige editie, die volledig uitverkocht was, herhalen we deze nog eens!
— MET VERNIEUWDE RECEPTEN —
The real deal, back to the roots van de Q.
Leer samen met chef Dimitri de klassiekers kennen/herontdekken: een malse, sappige en vooral vers gemaakte hamburger. Wat dacht je van die echte hotdog maar dan in een hapje? Of krijg je het water al in de mond van een t-bone steak met coleslaw en gebakken aardappeltjes? Om nog maar te zwijgen van ribs en chicken wings. Uiteraard gebruiken we ook een aantal typisch Amerikaanse sauzen voor bij deze gerechten.
In deze workshop houden we dus de focus op traditionele USA Q gerechten, langzaam garen versus direct grillen, temperatuurbeheersing, accessoires, rubs en sauzen.
In deze workshop gaan we ook aan de slag met de Traeger pellet grill, al jaren big business in de USA.
Kortom een smaakvolle, authentieke workshop maar waarschijnlijk met de nodige twists.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook daar moet je even de handen uit de mouwen voor steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresGeannuleerd workshop – smakelijk veggie op de Q
-
veggie
04/06/2020
18:30 - 21:30
Vegetariërs die al te vaak naar huis gingen na een barbecue met een buik vol sla (en met een beetje geluk een tomaatje) … het is helaas een veel gehoord verhaal.
BBQ liefhebbers die op zoek gaan naar een vegetarisch alternatief voor vlees en vis op de BBQ maar net dat tikkeltje inspiratie ontbreken…. ook dat horen we veel.
We laten vlees en vis weg en gaan aan de slag met groenten, kaas allerhande en eieren. Deze workshop richt zich dus op wat men doorgaans als “een vegetariër” beschouwt, maar technisch eigenlijk een “lacto-ovo-vegetariër” is, een persoon die geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren.
Wij willen hier graag op inspelen en hebben daarom deze smakelijke workshop voor jullie samengesteld. Leer alles over ‘anders en gezonder bbq-en’. Deze workshop gaat verder dan de voorverpakte groenteburger of de traditioneel gegrilde aubergine. Verwacht ook geen bieten, rapen en geraspte wortel…
Chef Patrick leert jou het vegetarisch grillen ontdekken in al zijn aspecten en we laten ons hierbij voornamelijk inspireren op het kookboek van Ottolenghi (Simpel) en deze van Jamie Oliver.
Deze workshop is er zowel voor de rasechte vegetariër als de carnivoor die op zijn volgende bbq feest ook wel eens wat meer wil serveren dan het traditionele koude groentebuffet.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel moet je even de handen uit de mouwen steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Gustor Meat Boutique proeverij – Black Angus
-
Black Angus
15/10/2020
18:30 - 21:30
Gustor Meatboutique is een verhaal waar het draait rond smaak. Rik Debouver, oprichter van Gustor, leert ons tijdens deze proeverij/demo dat het ras louter het potentieel bepaalt.
Hoe dit potentieel benut wordt, is afhankelijk van het terroir, de voeding, enzovoort. Zo heeft het volgens Rik dus weinig zin om te zeggen dat een Simmenthal beter is dan een Holstein. Want noch Simmenthal, noch Holstein zijn namelijk een garantie op kwaliteit.
Dan vraag je jezelf nu waarschijnlijk wel af hoe het terroir en de kweekwijze die smaak en kwaliteit dan wel bepalen?
Wel, dat toont Rik, met assistentie van onze chef, Patrick, vandaag door verschillende origines van 1 ras voor te stellen. Vandaag gaan we dieper in op het meest verspreide ras ter wereld, namelijk Black Angus.
We maken een wereldreis waarbij we starten in Ierland over Australië, USA, Nieuw-Zeeland en jawel, zelfs in België houden we halt.
We starten met een carpaccio om daarna malse short ribs USA Style te verorberen.
Als de magen wat gevuld zijn, gaan we over tot een echte blindproeverij: de soorten ontdekken door de geur, textuur en vooral de smaak!
- We koppelen eerst de Ierse Black Angus Rib Eye aan een Australische: wat is het verschil tussen gras- en graan gevoederd en ontdek je het smaakverschil?
- Proef je het verschil tussen de beroemde USDA Prime van USA origine en de Ocean Beef uit Nieuw-Zeeland?
- Tot slot houden we halt bij gerijpt vlees: Ierse gerijpte Black Angus versus de Black Angus Grand Cru
Een unieke kans om op een andere manier Black Angus te ontdekken en voortaan met kennis een stuk van dit heerlijke vlees online te bestellen bij Gustor meatboutique.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Let op: dit is geen actieve workshop. Rik en Patrick geven heel wat uitleg tijdens dit evenement en jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen, alles live te volgen en uiteraard op te eten.
En omdat het geen actieve workshop is moeten jullie in dit geval zelfs de afwas niet doen…. maximaal genieten en leren dus!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Gustor Meat Boutique proeverij – Eviva Espana
-
Eviva Espana
17/09/2020
18:30 - 21:30
Wie Spanje zegt, denkt aan de zon, vakantie en Sangria.
Maar Spanje is voor Gustor Meatboutique een onuitputbare bron van ongelooflijk smaakvol vlees.
Tijdens deze proeverij/demo zal Rik Debouver, oprichter van Gustor Meatboutique, een deskundige uitleg geven over alle Spaanse heerlijkheden die we deze avond zullen presenteren en uiteraard bereiden.
De chef van dienst, Patrick, mag volgende soorten vlees voor jullie gaan klaarmaken:
- Secreto 07 – ontdek het smakelijkste apero hapje uit Spanje
- Carrillada – varkenswangetjes in een stoofpot
- Pata Negra Pluma – een vergelijkende smaakoefening met de Secreto
- Pata Negra Secreto – een vergelijkende smaakoefening met de Pluma
- Corona Pata Negra – indirect gegrild
- Rubia Gallega semi dry-aged – een vergelijkende smaakoefening met de Roxa Douro
- Rubia Gallega Roxa Douro minstens 50 dagen gerijpt – een vergelijkende smaakoefening met de semi dry-aged
- Rubia Gallega Picanha – flame grilled
Tijdens deze avond zie je hoe je dit uitzonderlijke vlees op een complexloze manier kan bereiden op diverse bbq toestellen. We gebruiken hiervoor het open vuur van Tiger Fire, de kamado van The Bastard en de nieuwste trend, namelijk de Traeger pelletgrill.
Een unieke kans om deze edele soorten vlees te ontdekken bij ons dus wees er snel bij!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Let op: dit is geen actieve workshop. Rik en Patrick geven heel wat uitleg tijdens dit evenement en jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen, alles live te volgen en uiteraard op te eten.
En omdat het geen actieve workshop is moeten jullie in dit geval zelfs de afwas niet doen…. maximaal genieten en leren dus!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Gustor Meat Boutique proeverij – lam
-
lam
12/03/2020
18:30 - 21:30
We gaan stilaan richting Pasen en wat staat er dan meestal traditioneel op het menu? Jawel, lamsvlees.
Gustor en Meat Boutique willen dit moment dan ook aangrijpen en organiseren een proeverij/demo.
Tijdens dit event zal Rik, oprichter van online slagerij Gustor Meatboutique, een volledig biologisch lam uit de Ardennen versnijden. Een unieke kans om dit mee te maken en zo alle onderdelen te leren kennen. Rik bespreekt de verschillende versnijdingsvormen en culinaire mogelijkheden met elk deel van het lam.
De chef van BBQ Academy, Patrick, gaat ondertussen aan de slag met de stukken. Jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en alles live mee te maken.
Die avond staat er op het menu:
- lamsballetjes (starter)
- lamsnek op natuurlijke wijze (sous-vide gegaard en daarna krokant afgebakken)
- lamsnavarin op mediterraanse wijze (verschil tussen vooraf klaargemaakt en een verse bereiding)
- lamskroon Tradition (look-rozemarijn)
- lamsschouder gebraiseerd (met Belgisch bier)
- lamsbout op het spit Maroc Style
Een nieuw evenement binnen ons aanbod dus grijp snel je kans voor alle tickets de deur uit zijn….
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Let op: dit is geen actieve workshop. Rik en Patrick geven heel wat uitleg tijdens dit evenement en jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen, alles live te volgen en uiteraard op te eten.
En omdat het geen actieve workshop is moeten jullie in dit geval zelfs de afwas niet doen…. maximaal genieten en leren dus!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresGeannuleerd workshop – haal meer uit je bbq met deksel, in samenwerking met AVEVE Willems
-
workshop Haal meer uit je BBQ met deksel
23/04/2020
18:30 - 21:30
Exclusief voor deze workshop gaat BBQ Academy de samenwerking aan met Aveve Willems in Herentals.
Je hebt onlangs een nieuw bbq toestel aangekocht met een deksel maar de verwachte resultaten van het beter bbq’en zijn er nog niet. Ondertussen sta je nog steeds bij de slager voor die chipolata worst, kippenbout en saté… maar verder dan dat durf je niet te gaan.
Of je bent van plan om binnenkort zo’n toestel met deksel aante kopen maar weet eigenlijk nog niet goed als dit wel geschikt is voor jou.
Dan is het nu je kans om je tijdens deze workshop te laten onderdompelen in de bbq kunsten van onze chef. Tijdens deze interactieve workshop gaan we een volledig menu bereiden op diverse bbq toestellen met een deksel zodat je goed beeld krijgt wat er op de markt is en hoe elk toestel werkt.
We gaan dieper in op:
- direct en indirect grillen
- werken met of zonder deksel
- het perfect aanmaken van jouw toestel
- accessoires en hun nut
Tijdens deze workshop werken we onder andere op een houtskool- en gastoestel maar gaan we ook eens dieper in een nieuw fenomeen, namelijk de kamado. Eveneens een toestel met een deksel maar volledig opgebouwd uit keramiek en toch wel verschillend om mee te werken.
Na deze workshop ben je in staat om zelfstandig een uitgebreid menu klaar te maken op deze type toestellen. Na deze workshop heb je ook de nodige kennis om deze toestellen creatiever te gebruiken voor het bbq’en.
Grijp snel je kan en boek je ticket nu!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Geannuleerd workshop Oklahoma – de volgende stappen
-
Oklahoma - het culinaire
29/05/2020
19:00 - 22:00
Verdiep jezelf in het grillen, braden en roken op dé authentieke Oklahoma locomotief barbecue.
De Oklahoma kan, door middel van directe of indirecte warmte, een unieke smaak geven aan alles wat je wil bereiden.
Het uitzonderlijke locomotief design biedt de mogelijkheid om via een vuurhaard en grillzone op verschillende manieren direct & indirect te grillen. In de schoorsteen kan er tegelijkertijd voedsel worden gerookt.
Tijdens deze workshop zullen Nick en Kevin van Zouterover dieper ingaan op de basis van de Oklahoma en de culinaire mogelijkheden van dit toestel.
Samen met de chefs werken jullie aan een volledig menu waarmee je achteraf en/of de aankomende zomer kan uitpakken bij familie en vrienden. We werken met ingrediënten volgens marktaanbod en mee met het seizoen.
Niet te missen voor de eigenaars van een Oklahoma toestel of als je interesse hebt in dit unieke toestel en zijn mogelijkheden.
Snel zijn is de boodschap want zoals steeds zijn de plaatsen beperkt…
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.