A single event that spans one or more consecutive days. Attendee’s register for the first date-time only
Verlopen Hanne Pluim – workshop start to BBQ
-
Hanne Pluim - start to bbq
13/03/2022
11:00 - 14:30
Voor diegene die de eerste workshop Start2BBQ met Hanne gemist hebben, hier is een nieuwe kans!!
En voor het eerst op een zondag. Geen tijd in de week? Dan komt het misschien beter uit op een zondag?
Welke soorten barbecues zijn er en wat zijn de verschillen? Ontdek welke barbecue het best bij jou past.
Heb je al een barbecue, maar weet je niet goed hoe je ermee moet werken? Wij leren je de basisprincipes.
Aan de hand van eenvoudige recepten, tover je heerlijke barbecue gerechten op tafel.
Samen met Hanne Pluim ga je op ontdekking tijdens deze smakelijke en leerrijke avond.
Soorten barbecues die aan bod komen: keramische barbecue (kamado), pellet barbecue, plancha en offset smoker.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop Keep on Traegering
-
Keep on Traegering
16/06/2022
06:30 - 21:30
Ook in 2022 gaan we voor Avantis aan de slag op en met de Traeger toestellen. Deze pelletgrill is stilaan een begrip aan het worden onder de meer ervaren bbq’er maar ook de absolute beginner ziet er enkel maar de voordelen van.
En dus organiseren we deze workshop Keep on Traegering voor jullie, voor diegene die al een Traeger heeft staan maar het toestel beter wil leren kennen en zijn grenzen wil verleggen op het toestel. Deze kan als vervolg op de eerdere workshop van april, Start to Traeger, maar je kan deze ook apart volgen.
En voor deze workshop hebben we gezorgd voor een chef die onder de bbq’er bekend staat als Ghentlemen’s BBQ. Michel Tiberghien, bbq blogger en – fanaat, gaat samen met jullie aan de slag. Zijn menu is gebaseerd op inspiratie die hij heeft gehaald bij Diva Q en zijn eigen ervaring. Variatie en smaak verzekerd en uiteraard andere gerechten dan tijdens de workshop Start to Traeger. Samen alles voorbereiden, bereiden en daarna genieten van een volledig menu met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En as usual… drinks are on the house…
Bij ons kan je aan de slag op de Traeger Pro, Ironwood en zelfs de Timberline.
Een leerrijke en smakelijke avond onder begeleiding van een heel enthousiaste bbq fanaat. Niet te missen!
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop Start to Traeger
-
Start to Traeger
21/04/2022
06:30 - 21:30
Ook in 2022 gaan we voor Avantis aan de slag op en met de Traeger toestellen. Deze pelletgrill is stilaan een begrip aan het worden onder de meer ervaren bbq’er maar ook de absolute beginner ziet er enkel maar de voordelen van.
En dus organiseren we deze workshop Start to Traeger voor jullie, de absolute beginner maar ook diegene die al een Traeger heeft staan maar het toestel beter wil leren kennen en zijn grenzen wil verleggen op het toestel.
En voor deze workshop hebben we gezorgd voor een chef die onder de bbq’er bekend staat als Ghentlemen’s BBQ. Michel Tiberghien, bbq blogger en – fanaat, gaat samen met jullie aan de slag. Zijn menu is gebaseerd op inspiratie die hij heeft gehaald bij Diva Q en zijn eigen ervaring. Variatie en smaak verzekerd. Samen alles voorbereiden, bereiden en daarna genieten van een volledig menu met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En as usual… drinks are on the house…
Bij ons kan je aan de slag op de Traeger Pro, Ironwood en zelfs de Timberline.
Een leerrijke en smakelijke avond onder begeleiding van een heel enthousiaste bbq fanaat. Niet te missen!
Deze workshop heeft ook een vervolg met een workshop in juni, Keep on Traegering.
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop BBQ Asian Style
-
Asian Style
10/02/2022
18:30 - 21:00
Zijn passie? Koken
Zijn stijl? In technicolor
Zijn liefde? Azië
De Chameleon Cook, Bavo, neemt jullie spreekwoordelijk mee op een smakelijke reis naar Het Verre Oosten. Smaken, geuren en ingrediënten van deze streek komen op de grill terecht en worden omgevormd tot attractieve gerechten met een explosie van smaken in de mond. Je leert bekende en minder bekende ingrediënten ontdekken en hoe ze perfect te bereiden op directe of indirecte manier.
Bavo maakt bovendien gebruik van diverse toestellen op hout, houtskool en pellets om een extra dimensie te geven aan de gerechten.
Omdat hij ook een specialist is in groenten, zal het ook niet ontbreken aan een bont assortiment.
Laat je verleiden door de smaken en kleuren van Het Verre Oosten en verzeker je plek door snel te boeken!
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen workshop Smoke it like it’s hot
-
Smoke it
27/01/2022
18:30 - 21:30
Waar rook is, is vuur… maar niet deze keer.
Samen met onze Chameleon chef, Bavo, gaan jullie nog dieper in op de materie rond roken.
Warm roken, koud roken en pekelen in technicolor. Met de Chameleon Cook weet je (nog) niet wat je allemaal wel kan/mag/durft roken.
Creativiteit zit in zijn genen en dat laat hij ook uitstralen tijdens deze workshop. Verwacht je niet aan de pure basis maar een resem nieuwe mogelijkheden die je nadien thuis zelf eenvoudig kan namaken aan de hand van de recepten.
———————————————
De specialiteit van deze workshop vereist veel voorbereiding van onze chef. Uitzonderlijk zullen en kunnen we 14 dagen voor de datum deze workshop annuleren indien er bepaalde restricties zijn vanuit de overheid door de huidige Covid-19 situatie.
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas is een onderdeel van een workshop bij ons. Dus daarom vragen we om ook voor dit onderdeel even de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Hanne Pluim – workshop start to BBQ
-
Hanne Pluim - start to bbq
25/11/2021
18:30 - 21:30
Voor diegene die de eerste workshop Start2BBQ met Hanne gemist hebben, hier is een nieuwe kans!!
Welke soorten barbecues zijn er en wat zijn de verschillen? Ontdek welke barbecue het best bij jou past.
Heb je al een barbecue, maar weet je niet goed hoe je ermee moet werken? Wij leren je de basisprincipes.
Aan de hand van eenvoudige recepten, tover je heerlijke barbecue gerechten op tafel.
Samen met Hanne Pluim ga je op ontdekking tijdens deze smakelijke en leerrijke avond.
Soorten barbecues die aan bod komen: keramische barbecue (kamado), pellet barbecue, plancha en offset smoker.
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
AdresVerlopen Vis op de Q – in ‘t Westvloams…
-
vis deel 2
29/10/2021
18:30 - 21:30
We gaan verder in deze smakelijk reeks met wat de zee ons te bieden heeft… maar doen dit op een locatie in West-Vlaanderen…
Het is en blijft een uitdaging om vis perfect te bereiden op de BBQ. Iedereen heeft zich wel al eens gewaagd aan de traditionele papillotten maar daar blijft het meestal ook bij.
Tijdens deze cursus gaan we samen met chef Patrick nog een stapje verder in dit verhaal. Vis in de vorm van kleine gerechtjes in plaats van die bombastische borden. Welke side dishes en sauzen passen goed bij vis.
Kortom, een veelzijdige (vervolg)cursus die voor iedereen toegankelijk is en wie weet ook zorgt voor wat inspiratie voor de feestdagen.
Let op: BBQ Academy streeft ernaar om altijd met dagverse ingrediënten te werken. Door de sterk schommelende prijs van vis en de aanvoer kunnen we pas het moment zelf beslissen over welke soorten we kunnen geven. Uiteraard gaan we zoveel mogelijk met onze mooie Noordzeevis aan de slag waarbij ook de bijvangst belangrijk is.
— DEEL 2 kan ook perfect als instap gevolgd worden —
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf! En ja, ook de afwas maakt deel uit van een workshop bij ons. Dus ook voor dat onderdeel vragen we om even mee de handen uit de mouwen te steken…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Shells and Bones – in ‘t Westvloams…
-
shells and bones
19/11/2021
19:00 - 22:00
Het combineren van vis en vlees… say what ??
Yes, we gaan aan de slag met vis en vlees en komen met de meest smakelijke combinaties op de proppen. We rijgen vis en vlees aan spiesen of we maken een burger met vis en vlees of… we laten onze creativiteit de vrije loop. En dit alles op een locatie in West-Vlaanderen.
Samen met chef Patrick gaan we die avond aan de slag met zowel vis als vlees in 1 menu.
Aangezien we met seizoengebonden en verse producten werken, kunnen we op dit moment nog geen menu meegeven. We gebruiken wat de zee ons die dag geeft…
Na deze workshop sturen we je naar huis met een syllabus vol met waardevolle informatie en de recepten van het menu. Zo kun je achteraf vrienden en familie verrassen met de opgedane kennis!
———————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
En vergeet niet… ook opruimen en afwassen is helaas een onderdeel van deze workshop…
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen workshop – ontdek het Ofyr en Ferleon assortiment
-
Ofyr en Ferleon
22/10/2021
18:30 - 21:30
Heb je onlangs een Ofyr aangekocht omdat je het vlammenspel zo mooi vond? Of heb je ooit zo’n toestel aangekocht omdat het jou eenvoudig leek om mee te werken en creatief mee aan de slag te gaan? Of heb je de aankoop van een Ofyr in gedachten maar twijfel je nog of dit wel iets voor jou is?
Net hetzelfde verhaal rond de Ferleon plancha: een prachtig ontworpen toestel van Belgische makelij maar wat kan je er nu precies mee? Is het iets dat past in jouw outdoor kookbeleving? Of heb je het al thuis staan maar wil je er meer mee kunnen doen ? Wist je dat Ferleon ook een reeks mooie kookpotten heeft die op zowel de plancha als de Ofyr kunnen gebruikt worden?
Wel, al deze vragen gaan wij voor jullie beantwoorden tijdens deze interactieve workshop! Voor Steenhouwerij Matthys, bij Hilde en Stijn, zal chef Patrick van de BBQ Academy samen met jullie aan de slag gaan op en rond de toestellen. De deelnemers bereiden samen met de chef enkele hapjes voor, gevolgd door een voor- en hoofdgerecht en afsluiten doen we uiteraard met een dessert. Jullie krijgen van Patrick de nodige tips & tricks, de do’s en don’ts voor beide toestellen.
We stoken de vuren op/leggen de vuren aan en gaan samen aan de slag voor deze smakelijke workshop!
En hebben jullie nadien de ‘goesting’ om een toestel aan te kopen, zijn Hilde en Stijn er om jullie met het juiste advies te helpen.
—————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en klein mesje mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
Verlopen Hanne Pluim – workshop wild van wild
-
Hanne Pluim - wild van wild
21/10/2021
18:30 - 21:30
de start van het wildseizoen is voor Hanne meteen ook het startschot om aan de slag te gaan met al dat heerlijks.
Ze zal vooral werken met het kleine wild die op dat moment beschikbaar is.
Wat zullen we leren: denk aan de perfecte garing, versnijding, kruiding, side dishes. En waar Hanne ook graag mee bezig is: het dresseren op het bord. Kortom, smaak op het bord…
Hanne zal werken op verschillende toestellen zodat jullie kunnen ervaren wat de invloed is van een toestel op het wild.
Gegarandeerd een smakelijke topavond dus!
——————————————
Elke workshop van de BBQ Academy bestaat uit een volledig menu, alle dranken inbegrepen. Bij ons geen lege magen na de workshop!
Zorg er zeker voor dat je een schort, handdoek en (klein) mes mee hebt zodat je ook effectief kan helpen. Dat aspect maakt de workshop dubbel zo leuk voor jezelf!
BBQ Academy kan een workshop waarbij minder dan 10 personen ingeschreven zijn, afgelasten. In dit geval heeft de deelnemer recht om een andere workshop te kiezen of zijn geld terug te vragen.
Uitzonderlijke (weers)omstandigheden kunnen eveneens een reden zijn om een workshop te annuleren.
locatie BBQ Academy Gavere
Telefoon: 0471 98 39 32 (Davy)
Locatie website: http://bbqacademy.be/
Adres